Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėta žinia iš Čečėnijos: Ramzanas Kadyrovas traukiasi

Kremliaus remiamas Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas interviu televizijai NTV metu pareiškė, kad yra pasiruošęs pasitraukti iš savo posto.
Ramzanas Kadyrovas
Ramzanas Kadyrovas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Komandoje yra daug žmonių galinčių pakeisti mane. Turime gerų specialistų“, – sakė R.Kadyrovas, kurio kadencija turėtų baigtis balandžio mėnesį.

Šis pareiškimas nuskambėjo praėjus lygiai metams nuo Rusijos opozicijos lyderio, buvusio vicepremjero Boriso Nemcovo nužudymo, su kuriuo siejami ne tik R.Kadyrovui pavaldūs kariai, bet ir pats jų vadas. 

Praėjusią savaitę savo ataskaitą apie Čečėnijos lyderio veiklą ir jo korupcinius ryšius išplatino ir kitas Rusijos opozicionierius Ilja Jašinas.

„Nemcovas man visiškai netrukdė. Jis tiesiog ne mano lygio“, – tikino R.Kadyrovas NTV eteryje.

„Šalies vadovai turi rasti naują žmogų, kad mano vardas nebūtų naudojamas prieš mano žmones“, – kalbėdamas apie pastaruoju metu pasipylusią kritiką jo atžvilgiu pabrėžė Čečėnijos vadovas.

„Žinau, kad po Nemcovo nužudymo ryšiai tarp Čečėnijos vadų ir federalinės valdžios gerokai pablogėjo“, – teigė Rusijos opozicijai priskiriamas Dūmos narys Dmitrijus Gudkovas. „Tai paaiškina, kodėl Kadyrovas toks isteriškas opozicijos atžvilgiu“, – pridūrė jis.

Vladimiras Putinas R.Kadyrovą Čečėnijos vadovu paskyrė 2007 metais ir suteikė jam galias, kurios leido beveik nekreipti dėmesio į vietinį parlamentą. Rusijos prezidentas pasirinko R.Kadyrovą dėl jo lojalumo ir agresyvaus požiūrio į Kremliaus kritikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius