Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtumas: Pietų Korėjos valdančioji partija tikriausiai neteks daugumos parlamente

Pietų Korėjos konservatyvi valdančioji partija gali netekti daugumos parlamente per trečiadienį vykstančius visuotinius rinkimus, rodo trijų televizijų paskelbtos balsavusių rinkėjų apklausos.
Pietų Korėjos prezidentė Park Geun-hye
Pietų Korėjos prezidentė Park Geun-hye / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pagal apklausų rezultatus galima prognozuoti, kad partija „Saenuri Party“ gaus 118–147 mandatus 300 vietų Nacionaliniame Susirinkime.

Tuo tarpu pagrindinė opozicinė partija „Minjoo“ turėtų gauti 97–128 vietas, o atskilusi opozicinė Liaudies partija – 31–43 vietas.

Tai netikėta. Daugelis prognozavo, kad rinkimus didele persvara laimės prezidentės Park Geun-hye konservatyvi partija, nors gyventojai ir teigė esantys nusivylę vangia ekonomika.

Park Geun-hye ekonomikos kritika buvo nustumta į antrą planą už nacionalinio saugumo klausimų po neseniai Šiaurės Korėjos įvykdytų branduolinio užtaiso ir didelio nuotolio raketos bandymų.

Abiejų Korėjų priešprieša dažnai laikoma parankia konservatyvioms jėgoms, pabrėžiančioms savo griežtą liniją Pchenjano atžvilgiu. Tuo tarpu liberalai tradiciškai palaikydavo suartėjimo su Šiaure politiką.

Pagrindinės opozicijos partijos „Minjoo“ pareigūnai netgi reiškė susirūpinimą, kad „Saenuri“ gali priartėti prie dviejų trečdalių superdaugumos 300 vietų Nacionaliniame Susirinkime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius