Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigerijoje prieš rinkimus sudegė tūkstančiai rinkėjų tapatybės patvirtinimo prietaisų

Nigerijoje, likus kelioms dienoms iki savaitgalį vyksiančių rinkimų, per gaisrą šalies rinkimų komisijos būstinėje šalies pietrytinėje dalyje sudegė tūkstančiai prietaisų, skirtų rinkimuose dalyvaujančių rinkėjų tapatybės patvirtinimui.
Rinkimai Nigerijoje
Rinkimai Nigerijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Nigerija Rinkimai

Nepriklausoma nacionalinė rinkimų komisija (INEC) antradienį vakare pranešė, kad gaisras – jau trečias jos būstinėse per pastarąsias 12 dienų – kilo Anambros valstijoje.

„Apie žuvusius ar sužeistus žmones pranešimų nėra. Tačiau pirminis įvertinimas patvirtino, kad įsisiautėjusi ugnis sunaikino iš viso 4 965 skaitytuvus „Smart Card Readers“, – priduriama komisijos pranešime.

Šie prietaisai turėjo būti naudojami biometrinių duomenų nuskaitymui iš rinkėjų tapatybės kortelių per sekmadienį vyksiančius prezidento ir parlamento rinkimus.

Pasak INEC informacijos ir rinkėjų švietimo komiteto vadovo Festuso Okoye, prietaisų praradimas yra „nesėkmė“, tačiau rinkimams bus atvežti atsarginiai skaitytuvai iš kitų vietų.

„Atsižvelgiant į žingsnius, kurių buvo imtasi, komisija yra įsitikinusi, kad rinkimai šioje valstijoje įvyks kaip numatyta“, – pridūrė jis.

Anksčiau per gaisrus komisijos patalpose pietrytinėje Abijos ir centrinėje Plynaukštės valstijose ugnis sunaikino balsadėžes ir kitus rinkimų dokumentus.

Dėl gaisro Plynaukštės valstijoje INEC apkaltino „girtą apsaugos darbuotoją“. Incidento Anambroje aplinkybes tiria policijos pareigūnai ir ugniagesiai.

Sekmadienį Nigerijos federalinės policijos vadovas Mohammedas Adamu nurodė griežtai visą parą saugoti „INEC būstines ir bazes visoje šalyje“.

Nerimaujama, kad šio savaitgalio ir kovo 2 dienos gubernatorių bei vietos valdžios rinkimuose bus perkami rinkėjų balsai.

Praėjusį mėnesį INEC pirmininkas perspėjo, kad būta bandymų pirkti nuolatines rinkėjų korteles.

Praėjusiais metais per gubernatoriaus rinkimus pietvakarinėje Ekičio valstijoje dvi pagrindinės partijos buvo apkaltintos siūliusios rinkėjams už korteles nuo 3 tūkst. iki 5 tūkst. nairų (7–12 eurų).

Rinkėjų kortelių dailinimo terminas praėjusią savaitę buvo pratęstas, sulaukus nusiskundimų dėl vėlavimų ir lėto jų platinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius