Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigeris išdavė Libijai Kadhafi sūnų Saadi

Nigeris išdavė Libijai nuversto diktatoriaus Muamaro Kadhafi sūnų Saadi, kuris jau atvyko į Tripolį, ketvirtadienį pranešė Libijos vyriausybė.
Al Saadi Kadhafi
Al Saadi Kadhafi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tripolis siekė, kad Nigeris išduotų S.Kadhafi, kuris į pietinę Libijos kaimynę pabėgo po to, kai 2011 metais per NATO remtą sukilimą buvo nuverstas jo tėvas.

„Libijos vyriausybei šiandien buvo perduotas Saadi Kadhafi, kuris jau atvyko į Tripolį“, – rašoma premjero Ali Zeidano išplatintame pareiškime.

Libijos vyriausybei šiandien buvo perduotas Saadi Kadhafi, kuris jau atvyko į Tripolį, – rašoma premjero Ali Zeidano išplatintame pareiškime.

Tripolio revoliucionierių brigada, kurią sudaro buvę sukilėliai, „Facebook“ paskelbė Saadi nuotraukas, kuriose matyti kaip jam, vilkinčiam mėlyną kombinezoną, skutama galva.

Libijos vyriausybė pranešė, kad jis bus laikomas pagal „tarptautinius standartus dėl elgesio su kaliniais“.

Saadi Kadhafi labiausiai garsėjo kaip Libijos futbolo federacijos vadovas ir žaidėjas, pinigais prasiskynęs kelią į Italijos aukščiausiąją lygą.

Interpolas jo atžvilgiu buvo paskelbęs „raudonąjį perspėjimą“ dėl įtarimų, kad jis „jėga ir ginkluotu grasinimu neteisėtai pasisavindavo turtą, kai vadovavo Libijos futbolo federacijai“.

Libija ne kartą ragino išduoti Saadi iš Nigerio, kuris „humanitariniais“ sumetimais nuo 2011 metų rugsėjo buvo suteikęs jam prieglobstį, nurodydamas, jog neturi pakankamai garantijų, kad naujieji Libijos valdytojai surengs jam teisingą teismą.

Trys M.Kadhafi sūnūs žuvo per 2011 metų sukilimą; tarp jų – Mutassimas, kurį sukilėliai nužudė tą pačią dieną kaip ir jo tėvą.

Tačiau keli svarbūs Kadhafi klano nariai liko gyvi, tarp jų – M.Kadhafi įpėdiniu laikytas Seif al Islamas, kurio ieško Tarptautinis baudžiamasis teismas ir kurį yra sulaikiusi viena sukarinta grupuotė Libijoje.

Buvęs Libijos olimpinio komiteto pirmininkas Muhammadas ir skandalingomis atostogomis Europoje pagarsėjęs Hannibalas, kaip manoma, yra Alžyre, kaip ir nuverstojo tirono dukra Aisha.

Maždaug 30 režimo aukšto rango pareigūnų, kaip manoma, pabėgo į Nigerį tuo pat metu kaip ir Saadi, bet pareigūnai Niamėjuje nesakė, kiek jų dar yra šioje šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius