-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegija įšaldo paramą perversmą patyrusiam Mianmarui

Norvegija ketvirtadienį pranešė įšaldanti dvišalę pagalbą Mianmarui dėl šioje valstybėje vasario pradžioje įvykdyto karinio perversmo.
Kariai Jangono gatvėse
Kariai Jangono gatvėse / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Turtinga Šiaurės šalis šių metų biudžete buvo rezervavusi 66,5 mln. kronų (6,5 mln. eurų) sumą, skirtą pastangoms su Mianmaro valstybės institucijomis pasidalyti patirtimi tokiose srityse kaip atsinaujinanti energija, ekologija ir vandenynų apsauga.

„Vasario 1-ąją įvykdytas karinis perversmas pakeitė norvegų veiklos Mianmare sąlygas ir yra priežastis, dėl kurios Norvegija įšaldė savo tarpvalstybines programas, susijusias su norvegų bei mianmariečių valstybinių institucijų profesiniu bendradarbiavimu“, – nurodoma Užsienio reikalų ministerijos Osle pareiškime.

Šis sprendimas nepaveiks Norvegijos paramos Mianmaro gyventojams, skirstomos per JT agentūras ir labdaros organizacijas, pridūrė ministerija.

Įšaldytos sumos pirmiausia yra susijusios su išmokomis Norvegijos ekspertams, dalyvaujantiems bendradarbiavimo programose, taip pat, iš dalies, su išmokomis Mianmaro institucijoms.

Pasiteisindama numanomu sukčiavimu per lapkritį vykusius visuotinius rinkimus, kuriuose triumfavo civilinė lyderė Aung San Suu Kyi, Mianmaro ginkluotosios pajėgos nušalino ją per vasario 1 dieną įvykdytą perversmą ir skyrė jai namų areštą.

Po perversmo šalyje įsiplieskė sukilimas, kurį kariškiai malšina griežtomis priemonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius