-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Norvegijos Darbo partijos lyderio pavaduotojas po pareiškimų apie seksualinį priekabiavimą atsistatydino

Buvęs Norvegijos ministras, Darbo partijos lyderio pavaduotojas Trond'as Giske, pasirodžius kaltinimams, kad jis seksualiai priekabiavo prie jaunų moterų, sekmadienį paskelbė apie savo atsistatydinimą.
Trond'as Giske
Trond'as Giske / „Scanpix“ nuotr.

Buvęs Norvegijos ministras, Darbo partijos lyderio pavaduotojas Trond'as Giske, pasirodžius kaltinimams, kad jis seksualiai priekabiavo prie jaunų moterų, sekmadienį paskelbė apie savo atsistatydinimą.

51 metų T.Giske, kuris anksčiau dirbo keliuose ministrų postuose, reiškiami mažiausiai šeši kaltinimai, pranešė Norvegijos žiniasklaida.

Kaltinimų detalės neskelbiamos, bet viena vietos valdžios pareigūnė, Line Oma, penktadienį sakė, kad T.Giske diskotekoje Delyje 2010 metais prispaudė ją prie sienos ir bučiavo. Indijoje T.Giske lankėsi su vizitu kaip prekybos ir pramonės ministras; šiame poste jis dirbo iki 2013 metų.

Kilęs skandalas yra labai nesmagus Darbo partijai, kuri didžiuojasi būdama pirmosiose linijose lygybės klausimais. Per praėjusius parlamento rinkimus spalio mėnesį šios partijos rezultatai buvo nuviliantys.

T.Giske, vienas iš dviejų partijos lyderio pavaduotojų, sekmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad atsistatydina, ir pridūrė: „Našta tapo per sunki ir slegia tuos, kuriuos myliu labiausiai ir kurie patys nepasirinko politinio gyvenimo.“

Eksministras palaiko santykius su norvegų dainininke ir žurnaliste Haddy N'jie.

T.Giske savo komentaruose internete pridūrė, kad nori „atsakyti į užduodamus klausimus“ ir paneigti netikslumus, kurių, jo nuomone, esama jam reiškiamuose įtarimuose.

Jis taip pat atsistatydino iš Norvegijos parlamento Finansų komiteto.

Darbo partijos lyderis Jonas Gahras Store pareiškime sakė, kad gerbia T.Giske sprendimą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Harvey Weinsteinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Harvey Weinsteinas

Norvegija laikoma šalimi, kurioje lyčių lygybė viena didžiausių pasaulyje, bet lapkričio mėnesį tūkstančiai norvegų menininkų pareiškimais žiniasklaidoje pasmerkė išžaginimus, puldinėjimus ir priekabiavimą.

T.Giske traukiasi po JAV kino magnato Harvey Weinsteino kryčio dėl daugiau kaip šimto moterų kaltinimų seksualine prievarta. Nuo H.Weinsteino prasidėjęs besiplečiantis skandalas jau sužlugdė ne vieno įtakingo pramogų pasaulio, politikos, kultūros, žurnalistikos vyro karjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius