Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NSV: į Libijos sostinę pataikus raketoms žuvo mažiausiai 15 žmonių

Per pastarąsias dvi dienas Tripolyje per raketų atakas ir nuo artilerijos ugnies žuvo mažiausiai 13 civilių gyventojų ir du policininkai, penktadienį pareiškė Jungtinių Tautų pripažįstama Libijos vyriausybė.
Dūmai virš Tripolio
Dūmai virš Tripolio / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Libija Raketa

Nacionalinės santarvės vyriausybė (NSV) dėl atakų, kurios, jos teigimu, tęsėsi visą ketvirtadienio naktį, apkaltino rytinę šalies dalį kontroliuojančiam autokratui Khalifai Haftarui ištikimas pajėgas.

NSV pavaldžios Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Amine'as al Hachemi nurodė, kad „beatodairiškų“ atakų raketomis ir artilerijos sviediniais taikiniais tapo kelios sostinės dalys. Pasak pareigūno, per išpuolius taip pat buvo sužeisti maždaug 50 žmonių.

„Atakos padarė didžiulės materialinės žalos, ypač Abu Slimo ir Tadžūros“ rajonuose, esančiuose atitinkamai Tripolio pietuose ir rytuose, pažymėjo A. al Hachemi.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį raketos taip pat pataikė į Zavijat Dahmanio rajoną, kur įsikūrusios NSV Užsienio reikalų ministerija ir Italijos bei Turkijos ambasados. Tuomet žuvo mažiausiai du policininkai ir vienas civilis, nurodė atstovas.

Kh.Haftarui lojalios pajėgos nuo 2019 metų balandžio siekia jėga perimti Tripolį iš NSV.

Per kautynes dėl sostinės kontrolės žuvo šimtai žmonių, įskaitant dešimtis civilių, o per 200 tūkst. gyventojų teko palikti savo namus.

Šiaurės Afrikoje esanti Libija į chaosą nusirito per NATO paremtą 2011 metų sukilimą nužudžius diktatorių Muammarą Gaddafi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius