Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Nyderlandams ir Turkijai nepavyko išspręsti diplomatinio ginčo

Nyderlandų užsienio reikalų ministerija pirmadienį pareiškė, kad visi bandymai išspręsti diplomatinį ginčą su Turkija žlugo.
Turkijos vėliava
Nyderlandams ir Turkijai nepavyko išspręsti diplomatinio ginčo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nyderlandų diplomatai pirmadienį išplatino pareiškimą, kuriame nurodė, kad per neseniai surengtas derybas šalims nepavyko susitarti, kaip normalizuoti santykius.

Dėl šios priežasties Nyderlandų vyriausybė oficialiai atšaukė savo ambasadorių, nors tai tėra simbolinis žingsnis, nes Turkija to diplomato neįsileidžia jau nuo 2017-ųjų kovo.

Užsienio reikalų ministerija pareiškė, jog kadangi Ankaroje nebėra Nyderlandų ambasadoriaus, į šalį nebus įleistas ir naujas Turkijos ambasadorius.

Turkija ir Nyderlandai piktai susiginčijo praėjusiais metais Hagai neleidus turkų ministrams kalbėti per mitingus ir siekti turkų išeivių paramos naujai konstitucijai, kuria buvo išplėsti prezidento Recepo Tayyipo Erdogano įgaliojimai ir dėl kurios buvo balsuojama referendume balandžio 16 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius