Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

O.Reznikovas: Kitas Ramšteino susitikimas įvyks vasario mėnesį

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad vasarį įvyks kitas Ukrainos gynybos kontaktinės grupės susitikimas „Ramšteinas-9“.
Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas
Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas / „AP“/„Scanpix“

Jis teigė pastebintis didėjantį pasitikėjimą Ukraina ir kartu su juo didėjančią paramą.

„Su kiekvienu susitikimu matau, kaip auga mūsų partnerių pasitikėjimas Ukraina. Visa tai – mūsų karių ir atstovų sunkaus darbo dėka. Daugiau pasitikėjimo reiškia daugiau ginklų. Kad apsaugotume mūsų žemę, jūrą... ir dangų!“, – tviteryje rašė O.Reznikovas.

Aštuntasis susitikimas Vokietijos Ramšteino karinių oro pajėgų bazėje įvyko sausio 20 dieną.

Po pastarojo susitikimo NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pranešė jo metu paskelbęs apie svarbų naujų „karinių pajėgumų“ paketą Ukrainai.

O.Reznikovas pridūrė, kad „kai kurie paketai (dėl pagalbos Ukrainai) buvo pristatyti už „uždarų durų“, todėl jis yra patenkintas penktadienį įvykusio susitikimo rezultatais.

Pasak O.Reznikovo, šiuo metu Ukraina rengiasi galimam didelio masto Rusijos puolimui pavasarį, o Vakarų sąjungininkai apie tai jau buvo informuoti.

„Mes jau seniai apie tai kalbame, mūsų žvalgyba, mūsų analitikai ir Generalinis štabas, todėl, žinoma, mes tam ruošiamės, žinoma, apie tai informavome savo partnerius, mes su jais vienodai suvokiame visus šiuos pavojus“, – teigė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius