-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oklahomoje satanistai šalia paminklo Dešimčiai Dievo įsakymų nori pastatyti paminklą Šėtonui

Pasak rinkėjų, daugelis politikų dažnai užsiima įvairiomis velniavomis, tačiau tik Oklahomos valstijos valdžios būstinėje gali išties atsirasti paminklas Šėtonui, praneša CNN.
Velnias
Velnias / Photos.com

Niujorke veikianti organizacija, pasivadinusi Šėtono šventykla, siekia, kad šalia neseniai Oklahomos kapitolijuje pastatyto paminklo Dešimčiai Dievo įsakymų atsirastų ir Nelabojo statula. „Jie tvirtino, kad nori būti atviri įvairiems paminklams, – sako organizacijos atstovas Lucienas Greaves'as. – Ir mums atrodo, kad tai tobula proga patikrinti jų nuoširdumą.“

L.Greaves'as – ir teisės ekspertai – tvirtina, kad JAV konstitucija neleidžia išskirti ir remti vienos konkrečios religijos. Tad jei valstijos valdžios rūmuose yra paminklas vienai tikybai, privaloma leisti juos pasistatyti ir kitoms.

Šėtono šventykla yra ne tiek religinė grupė, reguliariai susirenkanti ir atliekanti religinius ritualus, o veikiau po visą šalį važinėjanti politinių provokatorių draugija, sako L.Greaves'as.

Šėtono šventykla yra ne tiek religinė grupė, reguliariai susirenkanti ir atliekanti religinius ritualus, o veikiau po visą šalį važinėjanti politinių provokatorių draugija, sako L.Greaves'as. Jos nariai mano, kad Šėtonas yra „literatūrinis konstruktas“, o ne reali būtybė su ragais ir kanopomis.

Oklahomos valstijos parlamentas 2009 metais nusprendė leisti pastatyti paminklą Dešimčiai Dievo įsakymų naudojant privačias lėšas, kurias skyrė valstijos Atstovų Rūmų narys, respublikonas Mike'as Rietzas, kuris yra chirurgas ir Pietų baptistų bažnyčios diakonas.

M.Rietzas CNN atsisakė pakomentuoti „satanistų“ iniciatyvą. Šiuo metu dėl to paties Dešimties Dievo įsakymų paminklo jis kovoja ir su kita organizacija, Amerikos pilietinių laisvių sąjunga.

Kitas Oklahomos parlamentaras Bobas Clevelandas sako, kad jis nepritaria idėjai pastatyti paminklą Šėtonui. „Aš manau, kad tik Oklahomos vertybes atspindintys paminklai turėtų būti statomi valstijos valdžios rūmų teritorijoje“, – sakė jis.

Tačiau jei krikščionys ir žydai gali pasistatyti paminklą Dešimčiai Dievo įsakymų, tuomet ir satanistams reikia leisti padaryti tą patį, teigia Amerikos pilietinių teisių sąjungos Oklahomos skyriaus teisės direktorius Brady Hendersonas.

„Mums atrodo, kad Šėtono šventykla turi labai stiprų argumentą – jei valstija leidžia vieną religinį paminklą, turi leisti ir kitus“, – sako B.Hendersonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius