Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olandų euroskeptikui Geertui Wildersui nepavyko suformuoti euroskeptiško bloko su Marine Le Pen

Olandų euroskeptikas Geertas Wildersas pirmadienį sakė, kad jo Laisvės partijai (PVV) ir dar keturioms partijoms, tarp jų – Prancūzijos Nacionaliniam frontui (FN), nepavyko suformuoti grupės Europos Parlamente.
Nyderlandų Laisvės partijos lyderis Geertas Wildersas
Nyderlandų Laisvės partijos lyderis Geertas Wildersas / „Scanpix“ nuotr.

„Deja, mes iki birželio 24 dienos termino nesuformavome oficialios grupės su šešiomis kitomis partijomis Europos Parlamente“, – sakė G.Wildersas Olandijos nacionalinei naujienų agentūrai ANP.

Grupei Europos Parlamente suformuoti reikia mažiausiai 25 europarlamentarų iš septynių ES narių. Grupės gauna papildomą ES finansavimą ir kitokių privilegijų

Partijos turėjo iki antradienio paprašyti savo, kaip grupės, statuso Europos Parlamente, po praėjusio mėnesio rinkimų, per kuriuos savo pozicijas visoje Europoje smarkiai sustiprino euroskeptiškos partijos.

G.Wildersas pažadėjo „iš vidaus sunaikinti Briuselio monstrą“.

Grupei Europos Parlamente suformuoti reikia mažiausiai 25 europarlamentarų iš septynių ES narių. Grupės gauna papildomą ES finansavimą ir kitokių privilegijų.

G.Wildersas ir Prancūzijos FN lyderė Marine Le Pen reiškė optimizmą dėl to, kad dar dvi kitos partijos prisidės prie jų grupės, kuriai priklauso Belgijos kraštutinių dešiniųjų „Vlaams Belang“ (VB), Austrijos laisvės partija (FPO) ir Italijos Šiaurės Lyga.

„Esu įsitikinęs, kad galime tai padaryti vėliau šiais metais ir kad tada būsime radę europarlamentarus iš būtinų septynių šalių“, – sakė G.Wildersas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nacionalinio fronto lyderė Marie Le Pen
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nacionalinio fronto lyderė Marie Le Pen

Antimusulmoniška PVV gavo keturias vietas Europos Parlamente – viena vieta mažiau nei 2009 metais, priešingai Europos populistinei tendencijai.

Pasak G.Wilderso, jis neformuos frakcijos „bet kokia kaina“, konkrečiai su Lenkijos Naujosios dešinės kongresu, kuriam vadovauja Januszas Korwinas-Mikke.

J.Korwinas-Mikke, kaip teigiama, išsakė antisemitinių komentarų ir pareiškė, kad moterys neturėtų turėti balsavimo teisės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius