Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olandų tyrėjai: MH17 lėktuvas galėjo būti numuštas per klaidą

Tarptautinės komandos, tiriančios „Malaysia Airlines“ katastrofą, vadovas Fredas Westerbeke'as teigia, kad yra „labai daug medžiagos“, sufleruojančios, jog MH17 lėktuvas Rytų Ukrainoje galėjo būti numuštas per klaidą, praneša „Dutch News“.
Tarptautinė tyrėjų komanda
Tarptautinė tyrėjų komanda / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot F.Westerbeke'o, dar per anksti daryti išvadas, tačiau reikia atsakyti į daugybę klausimų. Pavyzdžiui, kodėl buvo numuštas keleivinis „Malaysia Airlines“, o ne Ukrainos karinėms oro pajėgoms priklausantis lėktuvas.

„Mums tai labai svarbu žinoti, – sakė jis. – Kodėl (zenitinis raketų kompleksas – red.) „BUK“ buvo panaudotas numušti keleivinį lėktuvą, o ne naikintuvą ar „Antonov“ (lėktuvą – red.) iš Ukrainos? Koks buvo tikslas?“

2014-ųjų liepos 17 d. Rytų Ukrainoje numušus MH17 lėktuvą žuvo visi 298 jame buvę keleiviai. Du trečdaliai iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridusių keleivių – olandai.

Preliminariais tarptautinės tyrėjų komandos duomenimis, lėktuvas buvo numuštas naudojant zenitinį raketų kompleksą „BUK“, raketą paleido Rusijos remiami separatistai. Maskva tokius kaltinimus neigia ir tikina, kad už katastrofą atsakinga Ukrainos kariuomenė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius