-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

OPCW pasiuntė į Siriją komandą tirti numanomos dujų atakos

Tarptautinė cheminių ginklų priežiūros organizacija antradienį pranešė pasiuntusi į Siriją faktų nustatymo komandą ištirti pranešimų, kad pernai lapkritį vyriausybės pajėgų kontroliuojamame Alepo mieste buvo įvykdyta chloro dujų ataka.
Cheminio ginklo ataka Sirijoje
Cheminio ginklo ataka Sirijoje/Asociatyvinė nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Cheminio ginklo uždraudimo organizacija (OPCW) gavo informacijos apie nuodingųjų medžiagų panaudojimą netrukus po numanomos lapkričio 24 dienos atakos. Po jos Rusija surengė virtinę atsakomųjų antskrydžių.

„Gruodžio pradžioje į Siriją buvo pasiųsta priešakinė grupė surinkti daugiau informacijos. Nuo tada vyko konsultacijos su Sirijos pareigūnais“, – rašoma Hagoje įsikūrusios OPCW išplatintame pranešime.

„Sausio pradžioje darbą pradėjo OPCW Faktų nustatymo misija (FFM), kuriai pavesta išsiaiškinti faktus dėl šių įtarimų“, – priduriama pranešime.

FFM pateiks savo išvadas OPCW narėms.

Damaskas lapkritį oficialiai paprašė OPCW ištirti ataką, dėl kurios, anot Sirijos pareigūnų ir teisių gynėjų, dešimtys žmonių susidūrė su kvėpavimo problemomis.

Tiek Sirijos režimas, tiek jo sąjungininkė Rusija dėl atakos apkaltino „teroristines grupuotes“ – taip Damaskas vadina ir sukilėlius, ir džihadistus.

Tąsyk Rusija sakė, kad ataka surengta iš buferinės zonos, kontroliuojamos džihadistų dominuojamo aljanso „Hayat Tahrir al Sham“ (HTS).

Sukilėlių koalicija pareiškė niekaip nesusijusi su ataka. Tuo tarpu nei HTS, nei tame rajone veikianti su „al Qaeda“ siejama grupuotė „Hurras al-Deen“ atakos nekomentavo.

Nuo karo Sirijoje pradžios 2011 metais jau žuvo daugiau kaip 360 tūkst. žmonių, o milijonai neteko savo namų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius