Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pabėgėlių krizė: Prancūzija siūlys per ES viršūnių susitikimą tartis dėl pagalbos Turkijai

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as ketvirtadienį sakė, kad per ateinančią savaitę vyksiantį specialų Europos Sąjungos viršūnių susitikimą sieks, jog būtų tariamasi, kaip padėti Turkijai išlaikyti pabėgėlius iš Sirijos savo teritorijoje, kol baigsis karas kaimyninėje šalyje.
Migrantai mėgina įsėsti į traukinius prie Kroatijos sienos
Migrantai mėgina įsėsti į traukinius prie Kroatijos sienos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

ES turi „dirbti su Turkija“, kad „užtikrintų, jog tie, kurie yra Turkijoje, ten ir liktų; dirbtų ten ir turėtų visus jiems reikiamus išteklius, kad išlauktų, kol padėtis Sirijoje bus išspręsta“, F.Hollande'as sakė žurnalistams Modenos mieste po derybų su Italijos premjeru Matteo Renzi.

Pasak F.Hollande'o, ateinantį trečiadienį susitiksiantys ES lyderiai turėtų ne vien pažadėti pagalbą Turkijai, bet susitarti dėl „karštųjų taškų“ – prieglobsčio ieškotojų registravimo centrų – steigimo.

Prezidentas pridūrė, kad jie taip pat turi pasirūpinti, jog šalys, kuriose pabėgėliai randa prieglobstį prieš nuspręsdami išvykti į Europą, „gautų daug didesnę pagalbą“.

Jau ketverius metus besitęsiantis karas Sirijoje privertė daugiau negu 4 mln. žmonių palikti savo šalį. Beveik pusė jų pasitraukė į Turkiją; daugiau negu 1 mln. pabėgėlių gyvena Libane, o dar beveik 630 tūkst. – Jordanijoje.

Kelionės iš Turkijos į Graikiją per Egėjo jūrą tapo vienu iš pagrindinių maršrutų tūkstančiams pabėgėlių ir migrantų, norinčių pradėti naują gyvenimą Europos Sąjungoje.

Daugelis jų kilę iš Sirijos, Irako ir Afganistano, o kiti atvyksta iš Afrikos šalių.

Modenoje F.Hollande'as taip pat sakė, kad ES turi labiau padėti Afrikos šalims, kad žmonės nebūtų priversti migruoti, ieškodami geresnio gyvenimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius