Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pabėgėlius spardžiusiai vengrei pateikti kaltinimai chuliganizmu

Vengrijos prokurorai trečiadienį pateikė kaltinimus televizijos operatorei Petrai Laszlo, kuri išgarsėjo savo viešu išpuoliu prieš pabėgėlius. Per sieną bėgančius migrantus spardžiusi vengrė sulaukė kaltinimų chuliganišku elgesiu, rašo „The Guardian“.
Petra Laszlo
Petra Laszlo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

P.Laszlo po praėjusių metų rugsėjo mėnesį prie Vengrijos-Serbijos sienos įvykusio incidento buvo atleista iš N1 televizijos.

Šimtams migrantų bandant pasiekti Vengrijos Šegedo miestą kilę neramumai tuomet sulaukė viso pasaulio žiniasklaidos dėmesio.

Išplitus filmuotai medžiagai, kurioje matoma pabėgėliams trukdanti ir juos spardanti P.Laszlo, kilo didelis pasipiktinimas, tačiau Vengrijos teisėsauga kaltinimus pateikė tik praėjus metams.

Prokurorų teigimu, operatorė įspyrė jaunam vyrui į blauzdą, o taip pat apspardė pro šalį bėgusią mergaitę. Tiesa, Vengrijos pareigūnai šiame incidente neįžvelgė rasinės neapykantos požymių ir traktuoja jį kaip paprasčiausią chuliganizmą.

Pati P.Laszlo gynėsi, kad tokiu būdu saugojo brangią filmavimo įrangą ir pyko dėl ją kliudžiusių migrantų.

Vėliau ji atsiprašė už savo veiksmus, kalbėdama su leidiniu „Magyar Nemzet“. „Aš šokiruota to, ką padariau, ir to, kas nutiko man“, – po atleidimo kalbėjo P.Laszlo.

VIDEO: Petra Laszlo & the Illegal intruder (Slow motion)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius