Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pakistanas ir Afganistanas dėl koronaviruso nutraukė susisiekimą su Iranu

Pakistanas sekmadienį uždarė savo sausumos sieną su Iranu, o Afganistanas įšaldė susisiekimą oro ir antžeminiu transportu su kaimynine šiitiška respublika, regione augant nerimui dėl greitai daugėjančių užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų.
Moterys su kaukėmis Teherano gatvėse.
Moterys su kaukėmis Teherano gatvėse. / „Scanpix“/AP nuotr.

Tiek Afganistanas, tiek Pakistanas turi ilgas akytas sienas su Iranu, kurias dažnai kerta kontrabandininkai ir prekeiviai žmonėmis, o milijonai Afganistano pabėgėlių šiuo metu gyvena šiitiškoje respublikoje, todėl būgštaujama, kad infekcija gali lengvai išplisti į šias šalis.

„Uždarėme savo sieną su Iranu dėl pranešimų apie ten plintantį koronavirusą“, – pareiškė aukšto rango pareigūnė Ayesha Zehri, dirbanti su Iranu besiribojančioje Pakistano pietvakarinėje Beludžistano provincijoje.

Kiek anksčiau buvo pranešta, kad panašių priemonių ėmėsi Kabulas.

„Siekdamas užkirsti kelią naujojo koronaviruso plitimui ir apsaugoti visuomenę, Afganistanas sustabdo bet kokį keleivių judėjimą (oro ir žemės transportu) į Iraną ir iš jo“, – tviteryje paskelbė afganų Nacionalinio saugumo taryba.

Anksčiau sekmadienį Iranas pranešė apie aštuonis mirčių nuo mirtinai pavojingo viruso COVID-19 atvejus – tai yra didžiausias aukų skaičius už Kinijos ribų ir pirmieji tokie atvejai Artimuosiuose Rytuose.

Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei apkaltino užsienio žiniasklaidą mėginant pasinaudoti ligos protrūkiu siekiant sutrikdyti visuotinius rinkimus šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius