-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pakistane nutildyta vyriausybę kritikuojanti televizija

Populiarios Pakistano televizijos, kritikuojančios dabartinę vyriausybę, transliacijos buvo išjungtos didžiojoje šalies dalyje, antradienį pranešė kanalas.
Žmonės mojuoja Talibano vėliavomis Afganistano ir Pakistano pasienyje
Pakistano ir Afganistano pasienis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vienas „ARY News“, kuri remia nušalintąjį buvusį ministrą pirmininką Imraną Khaną, pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad Pakistano žiniasklaidos prievaizdas užblokavo transliacijas dėl įtariamo „maištingo turinio“ transliavimo.

Tinklo viceprezidentas Ammadas Yousafas teigė, kad šis sprendimas yra „neteisėtas bei absurdiškas“ ir bus ginčijamas teisme.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Imranas Khanas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Imranas Khanas

„ARY News“ skirtame Pakistano elektroninės žiniasklaidos reguliavimo tarnybos (PEMRA) pranešime, su kuriuo susipažino AFP, teigiama, kad „neapykantą kurstantis, maištingas ir kenkėjiškas jūsų kanalo turinys kelia rimtą susirūpinimą dėl jūsų piktavališkų ketinimų“.

Vienas PEMRA pareigūnas patvirtino šio pranešimo autentiškumą. Jame, be kita ko, kanalo generaliniam direktoriui nurodyta trečiadienį atvykti į svarstymą.

„ARY News“ yra vienas didžiausių privačių Pakistano televizijos kanalų. Jis jau seniai remia I. Khaną, kritikuojantį galingą šalies kariuomenę nuo balandžio, kai neteko premjero posto per balsavimą dėl nepasitikėjimo.

PEMRA pranešime taip pat kalbama apie vieno I. Khano partijos „Pakistan Tehreek-e-Insaf“ (PTI) pareigūno pasirodymą „ARY News“ eteryje pirmadienį ir teigiama, kad jis išsakė komentarų, „prilygstančių ginkluotųjų pajėgų eilinių kurstymui sukilti“.

Pakistane, kuris priskiriamas prie pavojingiausių žiniasklaidos darbuotojams pasaulio šalių, įtakingų šalies saugumo institucijų kritika jau seniai laikoma raudonąja linija.

Antradienį „ARY News“ normaliai buvo transliuojama I. Khano tvirtovėje Chaibero Pachtunchvoje. Vis dėlto kitose provincijose ji buvo išjungta iš eterio arba vietiniai kabelinės televizijos operatoriai nevykdė jos transliacijos.

Pakistano federalinė žurnalistų sąjunga įspėjo apie protestus visoje šalyje, jei nebus atnaujintas transliavimas visoje šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius