Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistano armija bombarduoja Talibano pozicijas, o pabėgėlių daugiau kaip 834 tūkstančiai

Pakistane daugiau kaip 834 tūkst. civilių gyventojų bėgo iš savo gyvenamų vietų, kariškiams nepaliaujamai puolant talibų kovotojus, įsitvirtinusius kalnuotame šiaurės vakarų regione, kuriame artilerija ketvirtadienį bombardavo sukilėlių pozicijas.
Pakistano pabėgėliai stovi eilėje prie vandens.
Pakistano pabėgėliai stovi eilėje prie vandens. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pakistanas pranešė apie sėkmingą jau devynioliktą dieną vykstančią karinę kampaniją, kuria siekiama iš vaizdingo Svato slėnio ir aplinkinių rajonų išvyti islamo kovotojus, kurie grasino įvesti islamo teisę (šariatą) ir išplėsti savo kontrolę branduolinį ginklą turinčioje šalyje.

Artilerija daužė įtariamas slėptuves Svate ir Žemutiniame Dire, o kariškiai pranešė per pastarąją parą nukovę 54 kovotojus bei minėjo devynių kareivių žūtį.„Tebesitęsianti operacija Svato slėnyje bus sėkminga. Armija Svate kovoja, kad užtikrintų Pakistanui geresnę ateitį“, – parlamente kalbėjo ministras pirmininkas Yousufas Raza Gilanis.

Tuo metu kai jis kalbėjo, į stovyklas plūdo vis nauji pabėgėliai, kurie papildė tuos 500 tūkst. žmonių, kurie dar pernai paliko savo namus. Pakistanui gresia pabėgėlių turėti net daugiau kaip 1,3 mln.

„Iki šiol užregistruota apie 834 tūkst. pabėgėlių šalies viduje. Tai yra didžiulis pabėgėlių srautas šiandieniniame pasaulyje“, – pareiškė JT vyriausiasis pabėgėlių komisaras Antonio Guterresas.

„Pakistanas išgyvena sunkų laikotarpį“, – sakė jis, lankydamasis Svabio rajone esančioje Jar Husaino stovykloje.

Artilerija daužė įtariamas slėptuves Svate ir Žemutiniame Dire, o kariškiai pranešė per pastarąją parą nukovę 54 kovotojus bei minėjo devynių kareivių žūtį.

Pakistano armijos vadas generolas Ashfaqas Kayanis Svate apsilankė priešakinėse pozicijose. Pirmą kartą pranešama apie jo apsilankymą šiame regione nuo bombardavimo pradžios.

200 tūkst. civilių gyventojų atsidūrę pagrindiniame Svato mieste Mingore baiminasi puolimo. Agentūrai jie sakė, kad talibai užminavo kelius ir iškasė tranšėjas apie miestą, kurį supa Pakistano karinės pajėgos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius