Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistano ekspremjeras Nawazas Sharifas apskundė savo atstatydinimą

Buvęs Pakistano premjeras Nawazas Sharifas apskundė Aukščiausiojo Teismo sprendimą jį atstatydinti dėl įtarimų korupcija.
Pakistano premjeras Nawazas Sharifas
Pakistano ekspremjeras Nawazas Sharifas apskundė savo atstatydinimą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Aukščiausiasis Teismas jį atleido liepos pabaigoje, po tyrimo dėl įtarimų jo ir jo šeimos atžvilgiu. N.Sharifas tapo 15-uoju per Pakistano 70 metų istoriją premjeru, atleistu nepasibaigus kadencijai.

Įtarimai premjerui kilo pernai, iš nutekintų vadinamųjų Panamos popierių, ir sukėlė žiniasklaidos karštligę dėl Sharifų dinastijos prabangaus gyvenimo būdo ir nekilnojamojo turto Londone.

Ilgoje peticijoje, kurioje reikalauja peržiūrėti jo bylą, N.Sharifo teisininkų komanda išdėstė 19 punktų, kuriais ginčijamas teismo sprendimas, ir nurodė, kad sprendimo „klaidos“ matyti „paviršiuje“.

„Peticijos įteikėjas siekia Teismo galutinio įsakymo peržiūrėjimo“, – sakoma antradienį vakare pateiktame dokumente, kurio kopiją matė naujienų agentūra AFP.

Aukščiausiasis Teismas taip pat nurodė šalies kovos su korupcija institucijai – Nacionaliniam atskaitingumo biurui – iškelti baudžiamąją bylą N.Sharifui, jo sūnums Hussainui ir Hassanui, ir dukteriai Maryam.

Praėjusią savaitę N.Sharifas vedė savo šalininkų minią iš sostinės Islamabado į savo miestą Lahorą. Per kelias dienas trukusiose eitynėse dalyvavo tūkstančiai žmonių; jos pademonstravo, kad ekspremjero šalyje tebedaro didelę įtaką. Kelionės metu N.Sharifas ne kartą pliekė Teismo sprendimą ir sakė, kad tai yra „įžeidimas“ pakistaniečiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius