Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panika „Islamo valstybėje“: nuo JAV oro smūgių besislapstantys džihadistai aukoja net barzdas

Nuo JAV bepiločių orlaivių smūgių besislapstantys „Islamo valstybės“ kovotojai užima civilių namus ir net aukoja savo pasididžiavimą – vešlias barzdas, skelbia NBC.
„Islamo valstybės“ kovotojas Al Kararis Irakietis (centre)
„Islamo valstybės“ kovotojas Al Kararis Irakietis (centre) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Viename paskutinių teroristinės grupuotės bastionų – Rakos mieste – šimtai džihadistų persikėlė gyventi į civilių namus ir nusiskuto barzdas, kad išvengtų tikslingų JAV oro atakų.

„Jie ateina į namus, išvaro ten gyvenančius žmones ir apgyvendina savo šeimos narius“, – pasakojo iš Rakos miesto į Turkiją sausio mėnesį pabėgęs 19-metis Abu Baraa.

„Jie pradėjo užiminėti civilių namus ir apsigyvena ten. Civiliams dabar ypač sunku nuo jų atsiskirti. Tai reiškia, kad oro smūgiai dabar kenkia ne tik IS, bet ir mums“, – pasakojo vaikinas.

Pasak Abu Baraa, tie, kurie atsisako įvykdyti nurodymus, gali būti čia pat vietoje baudžiami mirties bausme.

„Pastaruoju metu jie ėmė keisti savo aprangą – rengiasi it civiliai, nusiskuta barzdas“, – pasakojo vaikinas, neseniai pasprukęs iš „Islamo valstybės“ užimto miesto.

Jo teigimu, vietiniai žmonės verčiami stebėti belaisviams vykdomas egzekucijas. „Situacija pasidarė labai bloga. Tai matėsi net žmonių veiduose. Pusė mano draugų pasirinko prisijungti prie IS, kita pusė tiesiog buvo nužudyti“, – teigė Abu Baraa.

„Islamo valstybės“ kovotojai stengiasi kompensuoti ir prarastus finansinius šaltinius, kuriuos išsėmė tikslingi naftos pervežimo sunkvežimių bombardavimai.

„Jie įvedė mokestį automobiliams. Dabar įvestos ir baudos tiems, kurie ne vietoje pereina gatvę. Visi motociklai ar motoroleriai dabar sužymėti IS simbolika. Šitie nauji mokesčiai pristatyti per pastaruosius tris mėnesius“, – pasakojo vaikinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius