-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paragvajaus prezidento rinkimus laimėjo valdančiųjų kandidatas M.Abdo Benitezas

Buvusio Paragvajaus diktatoriaus įtakingo padėjėjo sūnus sekmadienį laimėjo prezidento rinkimus, palaikomas valdančiosios partijos, kuriai vadovaujant šalies ekonomika sustiprėjo.
Mario Abdo Benitezas
Mario Abdo Benitezas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Paragvajus

Suskaičiavus 96 proc. balsalapių 21 tūkst. rinkimų apylinkių paaiškėjo, kad valdančiosios dešiniosios Raudonosios (Colorado) partijos kandidatas Mario Abdo Benitezas surinko 46,5 proc. balsų, sakė rinkimų pareigūnai.

Tuo metu Efrainas Alegre, Tikrosios radikaliosios liberalų partijos (PLRA) kandidatas, liko antras, surinkęs 42,7 proc. balsų. Kiti aštuoni kandidatai nuo abiejų lyderių toli atsiliko.

Abu kandidatai yra konservatyvių pažiūrų veikėjai. Jų surinktų balsų skirtumas buvo daug mažesnis negu 20 procentinių punktų pranašumas, prognozuotas 46 metų M.Abdo Benitezui visuomenės apklausų prieš rinkimus.

55 metų teisininko išsilavinimą turintis E.Alegre taip pat buvo antras per ankstesnius prezidento rinkimus. Jis nesutiko pripažinti pralaimėjimo ir sakė lauksiantis galutinių rezultatų.

Naujasis valstybės vadovas penkerių metų kadenciją pradės rugpjūčio 15-ąją.

Rinkodarą studijavęs M.Abdo Benitezas per savo kampaniją žadėjo tęsti verslui palankią politiką, vykdytą kadenciją baigiančio prezidento Horacio Carteso.

Jis atmesdavo nuogąstavimus, kad gali grįžti griežtas režimas, kaip 1954–1989 metais valdant diktatoriui Alfredo Stroessneriui. M.Abdo Benitezo tėvas buvo A.Stroessnerio asmeninis sekretorius.

Kai buvo paskelbti naujausi rezultatai, M.Abdo Benitezas pateikė „nesvyruojantį įsipareigojimą“ būti geram vyriausybės vadovui.

„Sukūrėme rinkimų projektą, pasitelkdami susitaikymo ir atleidimo dialogą su visais paragvajiečiais“, – sakė jis.

Abiejų pagrindinių kandidatų programos buvo panašios: jie žadėjo pritraukti užsienio investicijų, kad sukurtų darbo vietų, kuri yra viena sparčiausiai augančių regione, bet tebekenčia dėl didelio skurdo, didžiulės nelygybės ir giliai įsišaknijusios korupcijos.

Abu šie konservatyvių pažiūrų veikėjai taip pat kritikuoja lytinį švietimą ir moterų teises į abortus.

Raudonoji partija Paragvajui beveik be pertrūkių vadovauja nuo XX amžiaus vidurio. Ši priėjimo prie jūros neturinti šalis, turinti apie 7 mln. gyventojų, ribojasi su Argentina, Bolivija ir Brazilija.

Rinkimų pareigūnai sakė, kad per balsavimą neužfiksuota jokių rimtų pažeidimų. Tačiau M.Abdo Benitezui atvykus į savo rinkimų apylinkę viena moteris smogė kandidatui į petį ir buvo sulaikyta. Policija sakė, kad užpuolikės motyvai neaiškūs.

Sekmadienį Paragvajuje taip pat buvo renkami visi dvejų rūmų Kongreso nariai ir 17 gubernatorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius