Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 02 /11:32

Pareigūnas: Pakistano mečetėje susisprogdinęs mirtininkas dėvėjo policininko uniformą

Pakistano mečetėje policijos būstinėje 101 žmogų pražudęs mirtininkas sprogdintojas dėvėjo policininko uniformą ir šalmą, ketvirtadienį pranešė policijos viršininkas.
Išpuolis prieš mečetę Pakistane nusinešė 100 žmonių gyvybes
Išpuolis prieš mečetę Pakistane nusinešė 100 žmonių gyvybes / „SIPA“/„Scanpix“

„Budintieji jo nepatikrino, nes jis vilkėjo policijos uniformą... Tai buvo saugumo trūkumas“, – spaudos konferencijoje sakė Chaibero Pachtunchvos provincijos policijos viršininkas Moazamas Jahas Ansari.

Policija, palyginusi įvykio vietoje rastą mirtininko galvą su vaizdo kamerų įrašais, suprato, kas galėjo būti sprogdintojas.

„Už jo stovi ištisas tinklas“, – sakė M.J.Ansari, aiškindamas, kad sprogdintojas ne vienas planavo pirmadienio išpuolį Pešavare Pakistano šiaurės vakaruose.

Šimtai policininkų dalyvavo popietinėje maldoje mečetėje policijos būstinėje, kai driokstelėjo sprogimas, dėl kurio sugriuvo siena ir prispaudė pareigūnus.

Pareigūnai tiria, kaip viename iš griežčiausiai kontroliuojamų miesto rajonų, kur taip pat įsikūrę žvalgybos ir kovos su terorizmu biurai ir regioninis sekretoriatas, galėjo įvykti toks didelis saugumo pažeidimas.

Tai daugiausiai aukų nusinešęs išpuolis Pakistane per pastaruosius kelerius metus ir baisiausias nuo tada, kai 2021 metais Afganistano Talibanui užėmus valdžią Kabule, smurtas regione vėl ėmė augti.

Policija sumažino sprogimo Pakistane aukų skaičių

Ketvirtadienį Pakistano policija patikslino per išpuolį žuvusių žmonių skaičių ir sumažino jį iki 84.

Anksčiau skelbta, kad per mirtininko išpuolį, kuris pirmadienį buvo įvykdytas policijos būstinėje Pešavare, žuvo 101 žmogus.

„Painiava kilo ir neteisingi statistiniai duomenys buvo pateikti dėl šeimų dvigubos registracijos ligoninėse“, – naujienų agentūrai AFP sakė Pešavaro miesto policijos viršininkas Muhammadas Ijazas Khanas.

„Dabar, kai gelbėjimo darbai baigti, užbaigėme [tvarkyti] statistinius duomenis ir jie rodo, kad kankinio mirtimi mirė 84 žmonės“, – sakė jis.

M.I.Khano teigimu, 83 aukos yra policininkai, be to, žuvo tame komplekse gyvenusi ir dirbusi civilė moteris.

Chaibero Pachtunchvos provincijos policijos viršininkas Moazzamas Jahas Ansari reporteriams patvirtino naująjį žuvusiųjų skaičių.

Kelių ligoninėje gydomų sužeistų policijos pareigūnų būklė tebėra kritinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius