-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pareigūnas: per riaušes Irano kalėjime žuvo keli kaliniai

Keli kaliniai žuvo, o dar kažkiek kitų buvo sužeisti per riaušes kalėjime Irano šiaurėje, saugumo pajėgoms panaudojus ašarines dujas, pirmadienį pranešė vienas pareigūnas.
Irano vėliava
Irano vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienio riaušės Gilano provincijos sostinėje Rašte kilo Iraną sukrėtus neramumų bangai po to, kai rugsėjo 16 dieną mirė 22 metų Irano kurdė Mahsa Amini, kurią Teherane suėmė moralės policija už tai, kad ji, kaip įtariama, pažeidė griežtą moterų aprangos kodą.

Dėl smurto gatvėse žuvo dešimtys žmonių, daugiausia protestuotojų, taip pat saugumo pajėgų narių. Šimtai žmonių taip pat buvo suimti.

Sekmadienį Lakano kalėjime Rašte kilo muštynės tarp mirties bausme nuteistų kalinių dėl „asmeninių nesutarimų“, valstybinė naujienų agentūra IRNA citavo miesto prokurorą Mehdi Fallahmiri.

„Konfliktui įsiplieskus, jis persimetė į kalėjimo koridorių, ir į muštynes įsitraukė daugiau kalinių“, – sakė jis.

„Į įvykio vietą atvykę pareigūnai panaudojo ašarines dujas, kad nuramintų ir išsklaidytų kalinius ir nutrauktų riaušes, kai kuriems kaliniams suniokojus koridoriuje ir kalėjimo salėje esančius įrenginius ir juos padegus“, – sakė M.Fallahmiri.

„Dėl šio konflikto keli žmonės žuvo, o kai kurie buvo sužeisti“, – teigė jis, pridurdamas, kad aiškinamasi, koks yra sužeistų kalinių skaičius.

M.Fallahmiri teigimu, kai kurie kaliniai „mirė nuo sužeidimų“, nes „riaušininkai“ sutrukdė juos perkelti, o kiti „buvo nuvežti į ligoninę gydyti“.

„Situacija šiuo metu yra rami, o kalinių kasdienė veikla tęsiasi“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius