Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 08 /12:34

Paryžiaus policija neišsiaiškina užpuoliko tapatybės – liudininkai prabilo apie pareigūnų paniką

Prancūzijos tyrėjai aiškinasi, kas iš tikrųjų buvo vyras, kuris mėgino įsiveržti į vieną Paryžiaus policijos nuovadą ginkluotas mėsininko peiliu ir turėdamas bombos imitaciją, bet buvo nukautas, penktadienį pranešė sostinės prokuroras.
Paryžiuje nukautas užpuolikas
Paryžiuje nukautas užpuolikas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prokuroras Francois Molinsas sakė radijui „France-Inter“, kad įtariamasis, kuris buvo nukautas ketvirtadienį, minint kruvino išpuolio prieš Prancūzijos satyrinį savaitraštį „Charlie Hebdo“ metines, turėjo popieriaus lapą, ant kurio buvo užrašytas musulmonų tikėjimo išpažinimas (šachada) ir jo vardas, taip pat nurodyta, kad jis yra tunisietis. Pareigūnas pridūrė, kad to vyro mobiliojo telefono kortelė buvo įsigyta Vokietijoje.

Vyras 2013 metais buvo sulaikytas dėl smulkios vagystės Prancūzijos pietuose ir sakėsi esantis marokietis Ali Sallahas.

Liudininkai prabilo apie policijos paniką

Išpuolio liudininkai prabilo apie tai, kad Prancūzijos policijos pareigūnai galimai viršijo savo įgaliojimus ir vadovavosi emocijomis. 

Netoli įvykio vietos buvęs 29-erių metų paryžietis Zakas dienraščiui „Le Parisien“ pasakojo, kad peiliu ginkluotas vyras išties elgėsi keistai, bet negrasino niekam tiesiogiai. Vyro teigimu, policininkai paleido šūvius į besitraukiantį tariamą užpuoliką.

„Mano manymu, policija supanikavo. Jie paleido šūvius, o tada pradėjo rėkti, kad visi trauktųsi iš įvykio vietos“, – pasakojo Paryžiaus gyventojas.

Prancūzijos vidaus reikalų ministerija buvo išplatinusi pranešimą apie tai, kad peiliu ginkluotas vyras sužeidė policijos pareigūną, tačiau vėliau ši informacija buvo paneigta.

Rado tris mirtininkų diržus 

Belgijos policija rado tris mirtininkų sprogdintojų diržus, sprogmenų pėdsakų ir su teroro atakomis Paryžiuje siejamo įtariamojo Salaho Abdeslamo piršto atspaudą viename bute Briuselyje, penktadienį pranešė prokurorai.

Visa tai buvo rasta viename bute Scharbeko rajone Belgijos sostinėje per gruodžio 10 dieną atliktą kratą, sakoma federalinės prokuratūros pranešime.

„Vykdydamas tyrimą, pradėtą po atakų Paryžiuje, federalinis prokuroras patvirtina, kad per gruodžio 10 dieną atliktą kratą vieno namo trečiojo aukšto bute Berge gatvėje Scharbeke, buvo rasta medžiagos, kuri gali būti naudojama sprogmenims gaminti, taip pat TATP (acetono peroksido) pėdsakų“, – nurodoma pranešime.

„Butas buvo išsinuomotas išgalvotu vardu, kuriuo galbūt naudojosi kuris nors iš jau suimtų asmenų šioje byloje, – pridūrė prokuratūra. – Be to, buvo rasti trys savadarbiai diržai, kurie galėjo būti naudojami sprogmenims transportuoti, taip pat Salaho Abdeslamo piršto atspaudas.“

Policija tebeieško S.Abdeslamo po lapkričio 13-oasios atakų Paryžiuje, per kurias mirtininkai sprogdintojai ir automatais ginkluoti užpuolikai nužudė 130 žmonių, o dar šimtus sužeidė.

Atsakomybę dėl šių išpuolių prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius