-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paryžius: „pykčio priepuoliai“ negali sąlygoti tarptautinio bendradarbiavimo

Prancūzija sekmadienį perspėjo, kad „pykčio priepuoliai“ negali daryti įtakos tarptautiniam bendradarbiavimui, Kanadoje vykusiame įtemptame Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikime JAV prezidentui Donaldui Trumpui staiga atsisakius palaikyti bendrą pareiškimą.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tarptautiniam bendradarbiavimui negali daryti įtakos pykčio priepuoliai ir neapgalvotai pasakytos pastabos“, – sakoma Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono biuro pranešime naujienų agentūrai AFP.

Pasak Eliziejaus rūmų atstovų, sutartų įsipareigojimų išsižadėjimas demonstruoja „nenuoseklumą“.

„Praleidome dvi dienas rengdami (bendrą) pareiškimą ir įsipareigojimus. Mes jų laikomės, o tas, kas jų išsižada, rodo nenuoseklumą“, – teigiama E.Macrono biuro pranešime.

„Būkime rimti ir verti savo žmonių. Prisiimame įsipareigojimus ir jų laikomės, – sakoma jame. – Prancūzija ir Europa išlaiko savo paramą šiam (G-7) pareiškimui.“

Praėjus vos kelioms minutėms po to, kai Kanados mieste Kvebeke, kur vyko viršūnių susitikimas, buvo paskelbtas bendras komunikatas, D.Trumpas iš savo lėktuvo „Air Force One“ pradėjo įnirtingą puolimą socialiniame tinkle „Twitter“.

JAV prezidentą, kuris dar nepasibaigus susitikimui išskrido į Singapūrą, kur kitą savaitę susitiks su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu, papiktino susitikimo šeimininko Kanados premjero Justino Trudeau per spaudos konferenciją išsakyti komentarai.

„Atsižvelgęs į Justino (Trudeau) neteisingus pareiškimus jo spaudos konferencijoje ir faktą, kad Kanada taiko milžiniškus tarifus amerikiečių ūkininkams, darbininkams ir kompanijoms, nurodžiau mūsų JAV atstovams nepalaikyti komunikato“, – tviteryje pareiškė D. Trumpas.

„Kanados premjeras Justinas Trudeau per mūsų G-7 susitikimus elgėsi labai nuolankiai ir švelniai, tačiau kai išvykau, surengė spaudos konferenciją ir pareiškė „nesileisiąs stumdomas“. Labai nesąžininga ir silpna,“ – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius