Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulis spėlioja – Kim Jong Unas rengiasi svarbiam sprendimui?

Artėjant neseniai išrinkto Aukščiausiojo Liaudies Susirinkimo asamblėjai – nauja mįslė Šiaurės Korėjoje. Pasaulio žiniasklaida spėlioja, ką šioje sesijoje paskelbs šalies lyderis Kim Jong Unas, o kalbas kursto jo elgesys.
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas Vietname
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo „Time“, Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Unas aplankė savo tėvo gimtinę. Neliko nepastebėta, ką režimo vadovas padaro prieš priimdamas svarbius ir didelius sprendimus.

Kim Jong Unas šioje Šiaurės Korėjos pusiasalio dalyje, kurioje gimė jo tėvas, lankėsi 2013 metų lapkritį – likus maždaug mėnesiui iki jo dėdės ir potencialaus konkurento dėl valdžios šalyje egzekucijos įvykdymo. Čia jis lankėsi ir 2014 metais, o po vizito praėjus keliems mėnesiams jis paskelbė apie ketinimus surengti aukščiausio lygio susitikimą su kaimynine Pietų Korėja.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-Ilas (kairėje) su savo jaunausiu sūnumi Kim Jong-Unu
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-Ilas (kairėje) su savo jaunausiu sūnumi Kim Jong-Unu

„Time“ primena, kad Samjiyon apskrityje Kim Jong Unas lankėsi ir po pirmojo aukščiausio lygio susitikimo su JAV prezidentu Donaldu Trumpu ir prieš trečiąjį susitikimą su Pietų Korėjos prezidentu.

Tuo metu Šiaurės Korėjos valstybinė naujienų agentūra skelbia, kad Kim Jong Unas savo tėvo gimimo vietoje lankosi dėl to, kad akylai stebi, kaip plėtojamas šis šalies regionas.

Aukščiausiojo Liaudies Susirinkimo asamblėja įvyks balandžio 11 dieną. Tikimasi, kad per ją Kim Jong Unas paskelbs vidaus ir užsienio politikos planus bei paskirs keletą pareigūnų.

Po antrojo Šiaurės Korėjos lyderio ir D.Trumpo susitikimo Kim Jong Unas abejojo galimybe susitarti dėl Šiaurės Korėjos branduolinio nusiginklavimo ir net prabilo apie galimybes atnaujinti branduolinius ir raketų bandymus.

„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas ir Kim Jon UnasDonaldas Trumpas ir Kim Jong Unas
„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas ir Kim Jon UnasDonaldas Trumpas ir Kim Jong Unas

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo kiek anksčiau išreiškė viltį, kad Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas artimiausiais mėnesiais dar kartą susitiks su D.Trumpu, siekdamas pažangos derybose dėl to, kad Pchenjano branduolinė programa būtų užbaigta.

Pirmasis lyderių susitikimas įvyko 2018 metų birželį Singapūre, per jį pasirašytas aptakus dokumentas su įsipareigojimu visiškai denuklearizacijai, mainais į sankcijų Pchenjanui panaikinimą. D.Trumpo ir Kim Jong Uno antrasis susitikimas Vietname buvo nutrauktas pirma laiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius