Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulyje pandemijos grėsmės lygis pakilo iki 5 fazės (nuotraukos, video, atnaujinta 10. 30 val.)

Pasaulio sveikatos organizacija savo perspėjimą dėl naujos atmainos gripo pandemijos sustiprino iki 5-osios fazės iš 6. Tai reiškia, kad iki pasaulinio ligos protrūkio fazės liko tik vienas laiptelis, praneša LTV „Labas rytas“.
Europos Sąjungos pareigūnai svarsto, kad dėl kiaulių gripo reikėtų sustabdyti skrydžius į Meksiką.
Kiaulių gripas jau pasiglemžė ne vieno žmogaus gyvybę. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kiaulė Gripas

Penktasis pandemijos pavojaus laipsnis reiškia, kad mažiausiai dviejose valstybėse kiaulių gripas plinta nuo žmogaus prie žmogaus.

Šveicarijoje patvirtintas pirmasis kiaulių gripo atvejis

Šveicarijos sveikatos institucijos ketvirtadienį patvirtino, kad vieno galimai kiaulių gripu užsikrėtusio asmens tyrimų rezultatai buvo teigiami. Tai pirmas patvirtintas šios ligos atvejis Šveicarijoje.

„Taip, mes tai patvirtiname“, – sakė Šveicarijos federalinio sveikatos departamento atstovas spaudai Jeanas-Louis Zurcheris, kurio šios šalies žiniasklaida užklausė apie įtariamo atvejo tyrimo rezultatus.

J.-L.Zurcheris išsamesnių detalių nepateikė.

Už 25 kilometrų į šiaurę nuo didžiausio Šveicarijos miesto Ciuricho esančio Badeno miesto ligoninė nurodė, kad į ją kreipėsi vienas vyras, kuriam po kelionės į Meksiką pasireiškė į gripo panašūs požymiai. Vėliau buvo nustatyta, kad šis asmuo yra užsikrėtęs virusu H1N1.

Meksika patvirtino 99 kiaulių gripo atvejus ir aštuonis mirties atvejus

Trečiadienį patvirtinta, kad Meksikoje kiaulių gripo atvejų skaičių padidino iki 99, įskaitant aštuonis mirties atvejus, pranešė sveikatos apsaugos ministras Jose Angelis Cordova, rašo BNS.
„Yra 99 ... kiaulių gripo atvejai. Iš tų 99 žmonių 91, laimei, laikosi gerai, (bet) turime gedėti dėl aštuonių žmonių mirties, kuri, kaip patvirtinta, yra susijusi su šiuo ... virusu“, – teigė ministras.

PSO sprendimas buvo priimtas, kai JAV Teksaso valstijoje nuo kiaulių gripo mirė beveik dvejų metų vaikas iš Meksikos. Tai pirmoji kiaulių gripo auka ne Meksikos teritorijoje.

Visas šalis raginama skubiai imtis priemonių kovai su pandemija, sustiprinti stebėjimą bei užkratų kontrolę.

Nuo naujo gripo viruso Meksikoje mirė iki pusantro šimto žmonių.

Trečiadienį Vokietijoje jau patvirtinti trys žmonių užsikrėtimo kiaulių gripu atvejai, o Portugalijoje įtariamas kiaulių gripo atvejis yra susijęs su trejų metų berniuku, kuris praėjusią savaitę atvyko iš Jungtinių Valstijų. Dar trys kiaulių gripo atvejai patvirtinti Didžiojoje Britanijoje, kurioje praeitą savaitgalį buvo nustatyti du šiuo nauju virusu užsikrėtę asmenys.

JAV Vyriausybės pareigūnas patvirtino, kad šalyje nuo naujos atmainos kiaulių gripo viruso mirė pirmas žmogus – metų ir vienuolikos mėnesių vaikas. 

VIDEO: Swine Flu WHO & CDC Alert now at pandemic level 5
VIDEO: Symptoms Of Swine Flu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius