-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasikėsinimai į separatistų lyderius Rytų Ukrainoje: kova dėl galios ar provokacijos?

Rugpjūčio 6 dieną pasikėsinta į vadinamosios Luhansko liaudies respublikos lyderį Igorį Plotnickį. Sprogimas, nugriaudėjęs prie jo automobilio, sužeidė Rusijos statytinį ir jo apsauginį, rašo „The Moscow Times“.
Igoris Plotnickis
Igoris Plotnickis / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.
Temos: 2 Ukraina Luhanskas

Tą pačią dieną buvo išplatintas garso įrašas, kuriame I.Plotnickis aiškino, kad ataką prieš jį organizavo Ukrainos valdžia ir Jungtinių Amerikos Valstijų specialiosios pajėgos.

„Jūs žinote, kad karas nėra pasibaigęs, o už Ukrainos valdžios stovi Jungtinių Valstijų specialiosios pajėgos, kurios bando destabilizuoti situaciją Ukrainoje ir visame pasaulyje“, – skelbė Luhansko liaudies respublikos lyderis.

I.Plotnickis grasino, kad apie šį ir kitus incidentus bus informuoti Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Federalinės saugumo tarnybos (FST) vadovas Aleksandras Bortnikovas. Vėliau šis pareiškimas buvo pašalintas iš tinklapio.

Kijevas išsyk paneigė bet kokius kaltinimus dėl Ukrainos valdžios atstovų sąsajų su pasikėsinimu.

„Ukrainos pusė niekaip nesusijusi su šiuo pasikėsinimu. Tai neturi jokios logikos ir neišsprendžia nė vienos problemos“, – sakė Ukrainos prezidento administracijos atstovas Aleksandras Motuzianikas.

Ukrainos saugumo pajėgų atstovo Jurijaus Tandito teigimu, pasikėsinimas į Luhansko liaudies respublikos vaduką yra vidinės kovos pasekmė. Luhansko separatistai jau kurį laiką nepasidalina galios ir iš Kremliaus bei ginklų prekybos plaukiančių pinigų srautų.

Prieš kelis mėnesius panašų pasikėsinimą išgyveno ir Donecko liaudies respublikos vadas Aleksandras Zacharčenka. Jis taip pat dėl išpuolio kaltino Ukrainos valdžią.

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Vienas Donecko separatistų lyderių Aleksandras Zacharčenka
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Vienas Donecko separatistų lyderių Aleksandras Zacharčenka

Kovo mėnesį Rytų Ukrainoje buvo nušautas I.Plotnickio patarėjas Dmitrijus Kargajevas.

Įtampa separatistų valdomoje Rytų Ukrainoje auga ir A.Zacharčenka jau prabilo apie galimas represijas, jei I.Plotnickio užpuolikai nebus išaiškinti.

„Jei ukrainiečiai mano, kad jie turi teisę rengti tokias atakas kaip prieš Plotnickį, mes imsimės atsakomųjų priemonių. Mes turime sąjungininkų ir rėmėjų, galime imtis to paties Ukrainoje“, – aiškino vadinamosios Donecko liaudies respublikos lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius