Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbta Libijoje nužudyto brito tapatybė

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija šeštadienį paskelbė, kad Libijoje anksčiau šią savaitę nužudytas britas buvo energetikos pramonės inžinierius Markas De Salisas, dirbęs Tripolyje šešerius metus.
Markas De Salisas
Markas De Salisas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

URM pridūrė, kad jo šeima buvo „sukrėsta ir prislėgta sielvarto“, sužinojusi, kad M.De Salisas ir viena Naujosios Zelandijos pilietė buvo rasti nušauti Melitos paplūdimyje netoli Sabratos miesto, esančio į vakarus nuo sostinės Tripolio.

Minėtoji moteris buvo M.De Saliso „artima draugė“, informavo ministerija.

Libijos policijos pulkininkas Hassenas Kamoka nurodė, kad pradėtas tyrimas dėl užsieniečių nužudymo, tačiau kol kas neturima jokių užuominų, kas galėjo tai padaryti ir kokie buvo žudikų motyvai.

Kol kas neturima jokių užuominų, kas galėjo tai padaryti ir kokie buvo žudikų motyvai.

„Sužinojusi apie Marko žūtį Libijoje, Marko De Saliso šeima buvo sukrėsta ir prislėgta sielvarto“, – sakoma Britanijos URM pranešime.

Ten pat nurodoma, kad M.De Salisas dirbo bendrovėje „First Engineering“ direktoriumi, atsakingu už elektros generatorių pristatymą Tripoliui.

Kaip rodo jo paskyra verslo informacijos portale „LinkedIn“, M.De Salisas pradėjo dirbti „First Engineering“ 2010-ųjų balandį verslo klientų vadybininku, o anksčiau trejus metus vadovavo konsultacinės bendrovės „OPS International Ltd.“ padaliniui Tripolyje.

„Markui patiko jo darbas Tripolyje; jis mėgo Libijos žmones, – nurodė Užsienio reikalų ministerija. – Markui patiko keliauti – jis daug keliaudavo. Jis buvo padorus ir nepaprastai ištikimas žmogus, daugelio mylimas. Jo labai ilgėsis šeima ir draugai.“

„Markas buvo su savo artima drauge iš Naujosios Zelandijos, kuri taip pat buvo nužudyta, ir mūsų mintys šiuo liūdnu metu yra su jo šeima“, – pridūrė URM.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius