Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskirtasis Lenkijos premjeras M.Morawieckis svajoja apie krikščioniškesnę Europą

Paskirtasis Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis svajoja apie krikščioniškesnę Europą ir gina įtampą šalies santykiuose su Europos Sąjunga (ES) sukėlusią valdančiosios partijos migracijos politiką.
Mateuszas Morawieckis
Mateuszas Morawieckis / „Scanpix“/AP nuotr.

Interviu katalikiškai televizijos stočiai „Trwam“ – pirmajame nuo jo paskyrimo premjeru penktadienį – 49-erių M. Morawieckis atskleidė svajojąs, kad vis labiau pasaulietiškėjanti Europa grįš prie savo krikščioniškų šaknų.

Pasak keturių vaikų tėvo kataliko, jį labai liūdina, kad „daug kur nebegiedamos giesmės, bažnyčios yra tuščios ir paverčiamos muziejais“.

Paskirtojo premjero manymu, Lenkija turi teisę spręsti, ar priimti pabėgėlius, ar ne. Tai rodo, jog jis ketina laikytis savo partijos politikos atsisakyti priimti pabėgėlius pagal ES perkėlimo programą.

Lenkijos valdančioji konservatyvioji partija „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) ketvirtadienį pasiūlė M.Morawieckį vietoje Beatos Szydlo, vadovavusios vyriausybei nuo 2015-ųjų lapkričio. Parlamentas turėtų pritarti jo paskyrimui kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius