Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

PEGIDA lyderis gavo šaukimą į teismą

Vokietijos ksenofobinio ir antiislamiško judėjimo „Europiečiai patriotai prieš Vakarų islamizaciją“ (PEGIDA) įkūrėjas gavo šaukimą į teismą dėl neapykantą kurstančių pasisakymų, kai vadino pabėgėlius „galvijais“, „atmatomis“ ir „bjauriais prasčiokais“, pirmadienį pranešė Dresdeno miesto teismas.
PEGIDA lyderis Lutzas Bachmannas
PEGIDA lyderis Lutzas Bachmannas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

43 metų Lutzui Bachmannui spalį buvo pareikšti kaltinimai dėl rasinės neapykantos kurstymo už virtinę didžiulio dėmesio sulaukusių žinučių, kurias jis paskelbė PEGIDA feisbuko paskyroje.

Teismo posėdis paskirtas balandį, o dar du posėdžiai numatyti gegužę.

Teismo nuomone, L.Bachmanno komentarai „sutrikdė viešąją tvarką“ ir jie laikytini „išpuoliu prieš pabėgėlių garbę ir orumą“.

Vokietijos „antiislamizacijos“ judėjimas PEGIDA susikūrė 2014-ųjų spalį kaip ksenofobiška feisbuko grupė. Iš pradžių jo rengiamos „Pirmadienio eitynės“ Dresdene sutraukdavo vos po kelis šimtus žmonių, bet ilgainiui protestuotojų skaičius augo, o analogiški judėjimai ėmė kurtis ir kituose Vokietijos miestuose.

2015 metų sausio pradžioje, po kruvinų islamo ekstremistų išpuolių Paryžiuje, PEGIDA eitynėse Dresdene dalyvavo 25 tūkst. žmonių.

Tačiau PEGIDA siunčiama ksenofobinė žinia išprovokavo gausias atsakomąsias demonstracijas, kurios pagal dalyvių skaičių smarkiai pranoko prieš užsieniečius nukreipto judėjimo ir jo regioninių atšakų šalininkų mitingus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius