-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pentagonas: Šiaurės Korėjos išbandyta raketa grėsmės JAV nekėlė

Šiaurės Korėjos virš Japonijos antradienį paleista raketa buvo vidutinio nuotolio, ji nekėlė grėsmės Jungtinėms Valstijoms, paskelbė JAV gynybos departamentas.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pirminis vertinimas rodo, kad buvo paleista vidutinio nuotolio balistinė raketa (IRBM)“, – pranešime nurodė Pentagonas.

„Šiaurės Amerikos aerokosminės gynybos štabas nustatė, kad šis balistinės raketos bandymas nekėlė grėsmės Šiaurės Amerikai. JAV Ramiojo vandenyno štabas nustatė, kad šis balistinės raketos bandymas nekėlė grėsmės Guamui“, – tvirtino Gynybos departamentas.

Šiaurės Korėja liepą išbandė ilgojo nuotolio tarpžemyninę balistinę raketą ir taip parodė turinti galimybes smogti žemyninei JAV daliai.

Po to Pchenjanas pagrasino paleisti kelias raketas link Ramiojo vandenyno salos Guamo, kur įsikūrusios svarbios JAV karinės bazės. Vašingtonas tada perspėjo, jog tai būtų raudona linija, kurios Šiaurės Korėja neturėtų peržengti.

VIDEO: Pietų Korėja surengė bombardavimo pratybas

Šį antradienį paleista vidutinio nuotolio raketa buvo paleista virš Japonijos, kurią Pentagonas pavadino kertine JAV sąjungininke.

„Mūsų įsipareigojimas ginti mūsų sąjungininkus, įskaitant Korėjos Respubliką ir JAV, šių grėsmių akivaizdoje išlieka nepajudinamas. Mes išliekame pasiruošę ginti save ir mūsų sąjungininkus nuo bet kokios atakos ar provokacijos“, – teigė JAV gynybos departamentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius