Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per antrą šią savaitę stiprią audrą Balkanuose Serbijoje žuvo trys žmonės

Serbijoje per dar vieną stiprią audrą, kuri šią savaitę praūžė Balkanuose, žuvo trys žmonės, šeštadienį pranešė vietos žiniasklaida.
Balkanus nusiaubė audra. Zagrebas, Kroatija
Balkanus nusiaubė audra. Zagrebas, Kroatija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį audra, atnešusi gūsingą vėją ir gausų lietų, pirmiausia siautėjo Slovėnijoje, po to pasislinko į Kroatiją, o paskiau – į Serbiją ir Bosniją. Valdžios institucijos pranešė apie elektros energijos skirstymo problemas ir padarytą didelę žalą, įskaitant nuvirtusius medžius, kurie apgadino automobilius ir stogus.

Trečiadienį per kitą audrą regione žuvo šeši žmonės: keturi Kroatijoje, vienas Slovėnijoje ir dar vienas Bosnijoje.

Meteorologai aiškina, kad audros buvo tokios stiprios, nes jos kilo po kelių itin karštų dienų. Ekspertai teigia, kad ekstremalias oro sąlygas greičiausiai skatina klimato kaita.

Serbijos šiaurėje esančiame Novi Sado mieste per audrą gatvėje buvo rastas negyvas 12-metis, tačiau kol kas neaišku, ar į jį trenkė žaibas, ar nutrenkė elektra, pranešė oficialioji televizija RTS.

Vietos žiniasklaida praneša, kad labiausiai nukentėjo Novi Sadas – audra, be kita ko, apgadino miesto parodų rūmų stogą. Šeštadienio rytą pagalbos į medikus kreipėsi apie 30 žmonių, o daugelis gatvių tebėra užblokuotos.

Serbijos šiaurės rytuose esančiame Kovačicos kaime mirė moteris, įkvėpusi nuodingų dūmų po to, kai žaibui trenkus į šalia jos namo esantį medį kilo gaisras, pranešė RTS.

Serbijos policija šeštadienį pranešė, kad šiaurės vakariniame Bačka Palankos mieste žuvo vyras, bandęs pašalinti elektros laidus, nukritusius ant jo namo vartų.

Kroatijoje audra sukėlė chaosą įvairiose šalies dalyse tuo metu, kai valdžia stengėsi pašalinti trečiadienio audros padarytą žalą.

„Dirbame dieną ir naktį, nesustojame“, – sostinėje Zagrebe oficialiai televizijai HRT sakė statybininkas Nerminas Brezovčaninas.

Šiaurinėje Istrijos pusiasalio dalyje esančioje turistinėje stovyklavietėje, į kurią vasarą plūsta svečiai iš užsienio, buvo sužeisti keli žmonės. Kroatijos Adrijos jūros pakrantė ir salos kiekvieną vasarą pritraukia milijonus turistų.

Slovėnija pranešė, kad audros taip pat smarkiai apgadino Alpių šalies miškus, ir įspėjo apie galimus staigius potvynius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius