Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 12 22 /09:20

Per apšaudymą Donecke sužeistas gimtadienį šventęs garsus Rusijos politikas D.Rogozinas

Buvęs Rusijos vyriausybės vicepremjeras ir „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas ir apsišaukėliškos Donecko liaudies respublikos vyriausybės pirmininkas Vitalijus Chocenka buvo sužeisti trečiadienio vakarą per Donecko apšaudymą.
Dmitrijus Rogozinas
Dmitrijus Rogozinas / „Scanpix“/ITAR-TASS ir „Twitter“ nuotr.

BBC praneša, kad, kaip patikino D.Rogozino ir V.Chocenkos aplinkos atstovai, jų gyvybei pavojus negresia. Pats D.Rogozinas Rusijos valstybiniam televizijos kanalui RT sakė, kad jį į nugarą sužeidė šrapnelis. Pasak jo, šrapnelis prasiskverbė per centimetrą nuo jo stuburo.

„Aš gyvensiu“, – patikino D.Rogozinas, kuris, kaip teigiama oficialiuose pranešimuose, vadovauja Donbase veikiančiai karinių patarėjų grupei „Caro vilkai“.

Jis plačiau papasakojo, kas nutiko:

„Tai buvo darbinis susitikimas, vykęs siaurame rate ir ramioje aplinkoje, grįžus iš vieno iš mūsų savanorių padalinių. Šiame viešbutyje gyvenome pastaruosius kelis mėnesius, o per aštuonerius metus priešas nė karto nebuvo apšaudęs šios vietos. Kažkas nutekino informaciją, ir apie 19:45 val. įvyko keli labai tikslūs smūgiai, įskaitant ir į tą vietą, kurioje buvome. Sviediniai buvo 120 mm arba 155 mm kalibro. Buvau sužeistas, 3 x 4 mm dydžio metalinis šrapnelis pateko virš dešiniosios mentės. Laukiu operacijos. Taip pat buvo sužeisti dar keli man artimi žmonės“.

Leidinys „Baza“ praneša, kad D.Rogozinas patyrė skeveldrinę šrapnelio žaizdą sėdmenyse ir skeveldrinę šrapnelio žaizdą kairėje šlaunyje, lengvai sužeista ir galva.

Per šį apšaudymą (pranešimai dar nėra galutinai patvirtinti) žuvo ir buvo sužeisti keli žmonės.

Nuotr. iš Telegram/Restorano salė po apšaudymo
Nuotr. iš Telegram/Restorano salė po apšaudymo

Remiantis pranešimais iš įvykio vietos, D.Rogozinas ir V.Chocenka buvo sužeisti restorane „Šeš-Beš“, kur D.Rogozinas šventė savo gimtadienį (trečiadienį jam sukako 59 metai).

D.Rogozino padėjėjas agentūrai „Interfax“ sakė, kad jis buvo paguldytas į ligoninę. D.Rogozinas ir jo padėjėjas kalba apie viešbučio, kuriame jie buvo apsistoję, apšaudymą, bet ne apie restorano apšaudymą.

„Donecko pakraštyje buvo apšaudytas viešbutis, kuriame pastaruosius mėnesius gyveno grupė karinių patarėjų, įskaitant Dmitrijų Rogoziną. Smūgiai buvo suduoti labai tiksliais šaudmenimis, tikriausiai iš 155 mm „Caesar“ savaeigės artilerijos įrenginio“, – „Interfax“ citavo D.Rogozino padėjėją.

V.Chocenkos atstovas spaudai žurnalistams teigė, kad jo viršininko gyvybei pavojus negresia.

Kartu su D.Rogozinu buvo sužeistas ir kitas buvęs „Roskosmos“ vyriausiasis vadybininkas Artiomas Melnikovas. Jis taip pat buvo sužeistas šrapnelio.

Nuotr. iš Telegram/Apšaudymo vieta
Nuotr. iš Telegram/Apšaudymo vieta

Šventė gimtadienį

Laikraštis „Baza“ pranešė, kad D.Rogozinas buvo sužeistas būtent per Donecko restorano „Šeš-Beš“, kuriame šventė savo gimtadienį, apšaudymą. Pasak „Baza“, vienas iš žuvusiųjų yra V.Chocenkos apsaugininkas.

Rusijos kanalai paskelbė nuotraukas ir vaizdo įrašus iš įvykio vietos, kuriuose matyti restorano salė su išdaužytais langais, griuvėsiai kieme ir pirmasis pastato aukštas, kurį iš dalies sugriovė sviedinys. Palyginus šias nuotraukas su restorano „Šeš-Beš“ reklaminėmis nuotraukomis, matyti, kad tai tikrai jis.

Restoranų ir viešbučių kompleksas „Šeš-Beš“ yra pietiniame Donecko pakraštyje, maždaug už 20 km nuo fronto linijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius