Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 15 /14:43

Per ataką Vakarų Krante žuvo du izraeliečiai, nušautas palestinietis

Okupuotame Vakarų Krante palestinietis antradienį nužudė du izraeliečius: vieną vyrą mirtinai subadė, dar kelis asmenis sužalojo peiliu, o dar vieną žmogų nužudė rėžęsis į jį pavogtu automobiliu, o pats buvo nušautas, pranešė pareigūnai.
Izraelio kariai Vakarų Krante
Izraelio kariai Vakarų Krante / „Zuma press“/„Scanpix“

Incidentas įvyko likus kelioms valandoms iki naujų Izraelio parlamentarų prisaikdinimo, o kraštutinių dešiniųjų įstatymų leidėjai, kurie ruošiasi užimti vietas ministrų kabinete, žada, kad susidoros su palestiniečių smurtu.

Izraelio kariuomenė pranešė apie „išpuolį panaudojant peilį“ netoli Arielio pramoninės zonos Vakarų Kranto šiaurėje.

„Teroristas atvyko prie įvažiavimo į zoną vartų ir peiliu subadė teritorijoje esančius civilius gyventojus“, – sakoma kariuomenės pareiškime.

Izraelio greitosios medicinos pagalbos tarnyba „Magen David Adom“ (MDA) pranešė, kad 35 metų vyras mirė nuo durtinės žaizdos, o dar trys žmonės buvo sužaloti. Vienas jų patyrė kritinių sužalojimų, o kiti du buvo sunkiai sužeisti.

Tuomet užpuolikas nuvyko į „netoliese esančią degalinę ir peiliu subadė dar kelis civilius“, pranešė kariuomenė. Po to jis pavogė automobilį ir pabėgo.

„Teroristas pabėgo iš degalinės važiuodamas vogtu automobiliu... padarė tyčinę avariją ir taranavo dar vieną civilį“, – sakoma pareiškime.

Gelbėjimo tarnyba pranešė, kad dėl automobilio taranavimo žuvo 50-metis, o kitas greitkelyje peiliu sužalotas vyras sunkios būklės išvežtas į ligoninę.

Kariuomenė pranešė, kad karys „neutralizavo“ užpuoliką, ir pridūrė, kad kariai pradėjo antro įtariamojo paiešką.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija Izraelio pajėgų nušautą palestinietį įvardijo kaip 18 metų Mohammedą Soufą, nepateikdama išsamesnės informacijos.

Sužeistieji nugabenti į Petach Tikvos ligoninę.

Darbą baigiantis laikinasis premjeras Yairas Lapidas išreiškė užuojautą šeimoms, išgyvenančioms netektį, bei pareiškė, kad nors saugumo pajėgoms pavyko išardyti didelę kovotojų infrastruktūrą, „šį mūšį kiekvieną dieną turime kovoti iš naujo“.

Po precedento neturinčios politinės aklavietės, dėl kurios per mažiau nei ketverius metus buvo surengti penkeri rinkimai, laikotarpio, lapkričio 1 dienos balsavimas rinkimuose buvusiam Izraelio premjerui Benjaminui Netanyahu ir jo kraštutinių dešiniųjų sąjungininkams suteikė aiškią daugumą 120 vietų parlamente.

Bezalelis Smotrichas iš ultradešiniosios partijos „HaTzionut HaDatit“ („Religinis sionizmas“), kuri turėtų tapti B.Netanyahu kuriamos koalicijos partnere, sakė, kad antradienio išpuolis buvo „skausmingas priminimas apie skubiausią temą, kurią turime spręsti“.

„Turime sugrąžinti saugumą visiems izraeliečiams“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė B.Smotrichas.

Nuo kovo smarkiai išaugo smurtas Vakarų Krante, nes Izraelis beveik kasdien rengia reidus, reaguodamas į kruvinus išpuolius prieš izraeliečius.

Pirmadienį Izraelio ginkluotosios pajėgos netoli Ramalos nušovė palestinietę paauglę, kai automobilis, kuriuo ji važiavo, lėkė karių link.

„AFP“/„Scanpix“/Al Aksos mečetė Jeruzalėje
„AFP“/„Scanpix“/Al Aksos mečetė Jeruzalėje

1967 metais per Šešių dienų karą Izraelis okupavo arabiškąją Rytų Jeruzalę, o vėliau ją aneksavo ir paskelbė visą miestą savo „amžina ir nedaloma sostine“.

Palestiniečiai nori, kad rytinė Jeruzalės dalis būtų jų būsimos valstybės sostinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius