Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pernai pasaulyje dėl konfliktų 44 mln. žmonių buvo palikę savo namus

Per praėjusius metus dėl įvairių pasaulyje vykstančių konfliktų namus palikusių žmonių skaičius pasiekė beveik 44 mln. ir yra didžiausias per pastaruosius dešimt metų, sakoma pirmadienį paskelbtoje Norvegijos Pabėgėlių tarybos ataskaitoje.
Išalkę ir pavargę žmonės pabėgėlių stovykloje laukia eilėje prie maisto.
Išalkę ir pavargę žmonės pabėgėlių stovykloje laukia eilėje prie maisto. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pabėgėliai

Dėl konfliktų namų netekusių ir toje pačioje šalyje pasilikusių gyventojų skaičius 2010 metais siekė 27,5 mln., tačiau 16,2 mln. jų buvo privesti trauktis iš savo šalies, teigiama Pasaulinės pabėgėlių dienos proga paskelbtoje ataskaitoje.

Prie minimų 43,7 mln. priskiriami asmenys, kurie namus paliko per kelerius pastaruosius metus ir iki šiol į juos negrįžo.

Maždaug pusė visų namų netekusių, bet savo gimtosiose šalyse pasilikusių asmenų gyvena penkiose valstybėse – Kolumbijoje, Sudane, Irake, Kongo Demokratinėje Respublikoje ir Somalyje. 60 procentų pabėgėlių yra išeiviai iš palestiniečių teritorijų, Afganistano, Irako, Somalio ir Kongo, rašoma ataskaitoje.

„Neturime pagrindo optimizmui“, – sakė organizacijos generalinė sekretorė Elizabeth Rasmusson.

„Jų skaičius didėja ir nėra jokių ženklų, kad tendencijos greitai pasikeis“, – sakė pareigūnė televizijai „TV2 Nyhetskanalen“.

Savo namus per konfliktus palikusių, tačiau iš šalies neišvykusių žmonių, lyginant su 2009 metais, skaičius išaugo 400 tūkstančių, o pabėgėlių – 100 tūkstančių.

Remiantis kita kiek anksčiau organizacijos paskelbta ataskaita, dėl gamtos nelaimių, dažniausiai nepalankių oro sąlygų,  2010 metais namus paliko daugiau nei 42 mln. žmonių, tai yra pustrečio karto daugiau nei per ankstesnius 12 mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius