Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Peru per avariją kalnų kelyje žuvo mažiausiai 19 žmonių

Peru per autobuso avariją kalnų kelyje žuvo mažiausiai 19 žmonių, o dar aštuoni buvo sužaloti, pirmadienį pranešė policija.
Autobuso avarija Peru
Autobuso avarija Peru. Asociatyvinė iliustr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Peru Avarija

Nelaimė įvyko sekmadienį 20 val. 30 min. vietos (pirmadienį 4 val. 30 min. Lietuvos) laiku Kantos provincijoje, apie 100 km nuo sostinės Limos, kur ir važiavo autobusas.

Per avariją žuvo 11 moterų ir aštuoni vyrai, naujienų agentūrai „Andina“ sakė policijos pulkininkas Jorge Castillo. Tarp žuvusiųjų užsieniečių nėra.

„Autobusas nuvažiavo nuo kelio ir įsirėžė į šlaitą“, – nurodė J.Castillo. Jis teigė, kad sužeistieji buvo nugabenti į ligoninę.

Policijos tyrimai rodo, kad avarijoje galėjo dalyvauti dar viena transporto priemonė, sakė pareigūnas radijui PRP. Jis pridūrė, kad „šiuo nakties metu būna tirštas rūkas“.

Kantoje visus metus lankosi daug vietos ir užsienio turistų, tad intensyvus eismas siauruose regiono keliuose sukelia problemų.

Šios kalnuotos šalies prastai prižiūrimuose keliuose daug žmonių kasmet žūva dėl neatsargaus vairavimo ir kitų veiksnių.

Kaip rodo oficiali statistika, 2017 metais Peru per eismo įvykius žuvo beveik 2,7 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius