Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėja pristatė planą, kaip skatins moteris gimdyti vaikus

Blogiausius pasaulyje gimstamumo rodiklius turinti Pietų Korėja pristatė planą, kaip spręsti demografinį galvosūkį. Planu bus siekiama lyčių lygybės, motyvuojant moteris derinti vaikų auginimą ir darbą. Numatoma skatinti vaiko priežiūros atostogų eiti ir vyrus.
Pietų Korėjos sostinė Seulas
Pietų Korėjos sostinė Seulas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Jei neskaičiuosime nykštukinių valstybių, tai pasaulyje nėra kitos šalies, kuri turėtų prastesnį naujagimių, tenkančių vienai moteriai, skaičių už Pietų Korėją. Čia rodiklis vienas ir viena dešimtoji. Todėl per pastarąjį pusę amžiaus savo gyventojų skaičių pakėlusi kone dvigubai – iki 50 mln. – netrukus valstybė gali pradėti trauktis.

Feministu save vadinančio prezidento Moon Jae-ino vyriausybė pristato planą, kurio pagrindinė mintis – lyčių lygybė.

Įkvėpimo šaltinis – Danija, Švedija ir Prancūzija, kurių gimstamumo rodikliai geriausi tarp turtingų šalių, bet irgi negarantuojantys esamo gyventojų skaičiaus pusiausvyros.

Iš Prancūzijos Pietų Korėja mokysis priimti ne santuokoje gimusius vaikus. Vyriausybė žada vaisingumo gydymą skirti ir vienišoms moterims, iš gimimo liudijimų trinti pastabą, kad vaikas gimęs ne santuokoje.

Nepaisant aukštų išsilavinimo rodiklių, Pietų Korėjoje dirba 56 proc. moterų, kai minėtose Danijoje ar Švedijoje – 72 ir 75 proc.

Ištekėjusios moterys galimybių gauti darbą Pietų Korėjoje turi gerokai mažiau už netekėjusias, sako vietos įdarbinimo agentūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius