-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pietų Korėjoje moteris mirė praėjus daugiau kaip 200 dienų po gyvybės palaikymo nutraukimo

Pietų Korėjoje sekmadienį mirė 77 metų moteris, kurios smegenys buvo žuvusios ir kuriai gyvybės palaikymas buvo nutrauktas daugiau kaip prieš 200 dienų, per pirmąjį šalyje legalų eutanazijos atvejį, pranešė pareigūnai.

Viena Seulo ligoninė pranešė, kad tos moters, kurios skelbiama tik pavardė Kim, mirtis buvo konstatuota sekmadienį po pietų, 202 dienos po to, kai teismo nurodymu buvo nutrauktas jos gyvybės palaikymas.

Birželio 23 dieną atjungus kvėpavimo aparatą, ji toliau kvėpavo pati.  Šios moters atvejis sukėlė visuomenėje debatus dėl asmens teisės Pietų Korėjoje „oriai numirti“.

Kad minimos pacientės smegenys žuvo, buvo konstatuota 2008 metų vasarį, po to, kai jai tiriant plaučius ją ištiko koma.  Po trijų mėnesių jos vaikai pateikė teismui atitinkamą prašymą, nes ligoninė atsisakė įvykdyti jų pageidavimą nutraukti pacientės gyvybės palaikymą.

Vaikai sakė, kad dirbtinis jos gyvenimo tęsimas, kai smegenys yra žuvusios, yra „skausmingas ir  beprasmis“ dalykas.  2008 metų gruodį teismas nusprendė patenkinti šeimos prašymą ir nurodė, kad nėra jokių galimybių pacientei pasveikti ir kad būtų galima numanyti jos norą numirti.
Ligoninė tą sprendimą apskundė, bet pernai gegužę Aukščiausiasis Teismas paliko jį galioti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius