Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjos prokurorai siekia 25 metų įkalinimo buvusios prezidentės draugei

Pietų Korėjos prokurorai ketvirtadienį pareikalavo 25 metų įkalinimo bausmės nušalintosios prezidentės Park Geun-hye slaptai patikėtinei, turėjusiai didžiulę įtaką ir atsidūrusiai šalies lyderę iš posto išvertusio korupcijos skandalo centre.
Choi Soon-sil atvedama į teismą
Choi Soon-sil atvedama į teismą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dėl ilgametės Park Geun-hye draugės Choi Soon-sil, eksprezidentės dvasinio guru dukros, pernai visą šalį krėtė didžiuliai protestai, o galiausiai prezidentė buvo atstatydinta per apkaltą.

Choi Soon-sil buvo „šio skandalo alfa ir omega“, Seulo teismui sakė vienas kaltintojų, kuris pridūrė: „Prašom skirti Choi 25 metus laisvės atėmimo“.

Kaltintojas taip pat paprašė skirti jai baudų ir konfiskuoti turtą. Bendra šių sankcijų suma sudarytų 126,2 mlrd. vonų – maždaug 99 mln. eurų.

„Choi naudojosi prezidentės valdžia, siekdama asmeninės naudos, pakirto konstitucines vertybes ir supurtė vyriausybės sistemą“, – pridūrė kaltintojas.

61 metų Choi Soon-sil kaltinama slaptu susimokiusi su Park Geun-hye prievartauti milijonus dolerių iš tokių verslo konglomeratų kaip „Samsung“ ir „Hyundai“, ir kad kišosi į valstybės reikalus, naudodamasi savo ryšiais su prezidente.

Choi Soon-sil neigia visus 18 kaltinimų, tarp kurių yra kaltinimai piktnaudžiavimu įgaliojimais, prievartavimu ir kyšininkavimu.

Prokurorai taip pat pareikalavo ketverių metų įkalinimo bausmės mažmeninės prekybos konglomerato „Lotte Group“ pirmininkui Shin Dong-binui ir šešerių metų laisvės atėmimo vienam buvusiam prezidentės padėjėjui.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Park Geun-hye
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Park Geun-hye

Nuosprendžiai turėtų būti paskelbti sausio mėnesį.

Park Geun-hye teisiama atskirai, bet iš ketvirtadienio prašymo galima spręsti, kad kaltintojai jos byloje irgi pareikalaus mažiausiai 25 metų įkalinimo bausmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius