Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmasis pasaulyje moterų spec. pajėgų būrys – suburtas veikti ten, kur vyrai bejėgiai

Prisitraukimas, 20 atsispaudimų, 35 pritūpimai per 2 minutes, 20 atbulų atsilenkimų, 200 metrų plaukimas ir 7 kilometrų bėgimas su 22 kilogramų kuprine per 59 minutes. Tai – minimalūs reikalavimai kandidatėms, norinčioms patekti į Norvegijos moterų specialiųjų operacijų pajėgų atranką.
Moteris kariuomenėje
Moteris kariuomenėje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dokumentiniame filme „Merginos Norvegijai“ atlikdamos užduotis per atranką jos verkia pasikūkčiodamos, bet bėga toliau. Braukia nuo veido šlapius plaukus ir valosi varvančias nosis, bet išsigręžusios šlapias kojines maunasi jas ir vėl. Tad neapsigaukite – pirmomis dienomis emocingos, per kelis mėnesius jos tampa tobulai šaudančiomis, nardančiomis, parašiutais šokinėjančiomis žvalgėmis.

Tai – pirmosios pasaulyje pajėgos, kuriose tarnauja vien 19–27 metų moterys. Per atranką papildomai atliekamas 10 kg medicininio ryšulio metimas, šuolis į tolį bei 3 km sprinto bėgimas, dėl kurių kandidatės negali būti diskvalifikuojamos, bet jų rezultatai įtraukiami į galutinį sprendimą.

Praėjusių šią atranką laukia 3 savaičių kursas, kuomet tikrinami merginų fiziniai ir psichologiniai gebėjimai bei atsparumas. Galutinis etapas – pats sudėtingiausias ir vadinamas „velniškąją savaite“. Jo metu einama ir į kelių dienų žygius beveik be poilsio, su mažai maisto ir vandens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius