Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmosios Ukrainos poros nuotraukos melagienų taikinyje: „priklijavo“ net auksinį laikrodį

Ukrainos prezidento Volodimyro Zelenskio ir pirmosios šalies ponios Olenos Zelenskos fotosesija žurnalui „Vogue“ socialiniuose tinkluose įžiebė ne tik daugybę diskusijų, bet ir paskatino melagienų atsiradimą. Poros nuotrauka socialiniame tinkle „Facebook“ buvo sumontuota taip, kad atrodytų tarsi jie sėdi prie pinigais nukrauto stalo, tačiau tai nėra tiesa.
Olena Zelenska / Soc.tinklų nuotr.
Olena Zelenska / Soc.tinklų nuotr.

Besitęsiant karui Ukrainoje, žurnalas „Vogue“ paruošė ypatingą skaitmeninį numerį. Jo viršelyje – pirmoji Ukrainos ponia Olena Zelenska – itin svarbi veikėja kovoje prieš Rusijos agresiją, diplomatė, daug ir garsiai kalbanti apie emocinius ir fizinius karo padarinius ukrainiečiams.

Moteris įamžinta sėdinti ant marmurinių laiptų „griežtai saugomame“ prezidento rūmų komplekse Kyjive, Ukrainoje.

Porą fotografavo žymioji Annie Leibovitz, o žurnalistė Rachel Donadio paruošė interviu, kuriame – atviras pirmosios šalies ponios pasakojimas apie santuoką su Ukrainos prezidentu, Rusijos inicijuoto karo padarinius jos šaliai, šeimai ir pačios vaidmenį nuožmios kovos akivaizdoje.

Interviu bus išspausdintas ir spalio mėnesio žurnale.

Vienoje iš nuotraukų pora pozuoja prie medinio stalo, o kitame kadre Ukrainos prezidentas prie savęs glaudžia žmoną, stipriai ją apkabinęs.

Fotosesija karo metu įžiebė daugybę diskusijų viešojoje erdvėje – svarstoma, ar dabar yra tinkamas metas karo krečiamos šalies vadovui pozuoti glamūrinio žurnalo puslapiams.

Tačiau vien vertinimais neapsiribota – socialiniame tinkle „Facebook“ imta dalytis fotomontažu, kuriame vaizduojama iš fotosesijos kadro iškirpta pora tariamai įsitaisiusi šalia pinigais nukrauto stalo.

„Facebook“ nuotr./Socialiniuose tinkluose platinama manipuliacija
„Facebook“ nuotr./Socialiniuose tinkluose platinama manipuliacija

Tai nėra tiesa – tą galima nesunkiai patikrinti, nes nuotraukos originalas publikuojamas „Vogue“ žurnalo paskyroje instagrame.

Montaže Ukrainos prezidento žmonai taip pat „uždėtas“ prabangus auksinis laikrodis, kurio ji nesegėjo originalioje nuotraukoje.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle.

Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius