-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Plintant naujam virusui, Honkonge dvi poilsiavietės paverstos karantino zonomis

Honkonge dvi poilsiavietės, įskaitant buvusias kareivines, paverstos karantino zonomis žmonėms, galėjusiems turėti kontaktų su vadinamojo Uhano viruso nešiotojais, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.
Honkongiečiai saugosi nuo viruso
Honkongiečiai saugosi nuo viruso / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tarptautiniame finansų centre paskelbta aukšto laipsnio parengtis dėl naujo koronaviruso, jau pareikalavusio 17 gyvybių. Protrūkio epicentras yra centrinėje Kinijos dalyje esantis Uhano miestas.

Tie patys objektai buvo naudojami kaip karantino zonos ir per ūminio kvėpavimo takų sindromo (SARS) protrūkį prieš 17 metų.

Honkonge – vienoje tankiausiai gyvenamų vietų pasaulyje – nuo SARS mirė beveik 300 žmonių ir ši tragedija čia paliko gilų psichologinį pėdsaką.

Kol kas Honkonge užregistruoti du užsikrėtimo nauju koronavirusu atvejai. Virusas priklausančio tai pačiai šeimai, kaip SARS patogenas. Abu užsikrėtę asmenys neseniai lankėsi Uhane. Jie šiuo metu gydomi ligoninėje izoliuotose palatose.

Lošimo namais garsėjančiame Makau, kurį itin pamėgę turistai iš žemyninės Kinijos, šią savaitę taip pat patvirtino du užsikrėtimo nauju virusu atvejus.

Ketvirtadienį Makau turizmo biuras paskelbė, kad dėl viruso atšaukia visus oficialius Naujųjų metų pagal Mėnulio kalendorių šventinius renginius.

Honkongo pareigūnai informavo, kad dvi poilsiavietės buvo pritaikytos izoliuoti galimai užsikrėtusius žmones, kol bus laukiama jų tyrimų rezultatų.

„Karantino stovyklose dirbs visa darbuotojų komanda“, – žurnalistams sakė Sveikatos apsaugos centro direktorius Wong Ka-hingas.

Anot jo, trys asmenys, turėję glaudų kontaktą su dviem virusu užsikrėtusiais žmonėmis, bus nuvežti į stovyklą kaimiškame Sai Kungo rajone.

Kita karantino zona paversta poilsiavietė, įsikūrusi buvusiose britų kareivinėse, yra Honkongo saloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius