Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po ambasados Tripolyje nusiaubimo Didžioji Britanija išsiunčia Libijos ambasadorių, Jungtinės Tautos – savo personalą

Didžioji Britanija nusprendė išsiųsti Libijos ambasadorių po to, kai agresyviai nusiteikusi Muamaro Kadhafi šalininkų minia nusiaubė britų ambasadą Tripolyje.
Muamaro Kadhafi rezidencija Tripolyje
Muamaro Kadhafi rezidencija Tripolyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Libijos ambasadoriui Londone Omarui Jelbanui buvo nurodyta per 24 valandas išvykti iš Jungtinės Karalystės.

Dirbantys Libijoje Britanijos visuomeninio transliuotojo BBC žurnalistai pranešė, kad Britanijos ambasados pastatas visiškai sudegė.

Buvo užpultos taip pat Tripolyje esančios Italijos, JAV, Prancūzijos diplomatinės misijos ir JT atstovybė.

Pasak diplomatų, ambasadų nusiaubimą išprovokavo pranešimai, kad per NATO pajėgų raketų smūgį žuvo M.Kadhafi sūnus.

Jungtinės Tautos paskelbė, kad atšaukia savo tarptautinį personalą iš Libijos sostinės. JT turi pranešimų, kad jos pastatas sugriautas. Protestuotojų minios taip pat susirinko prie Amerikos ir Italijos ambasadų, bet kol kas neaišku, kokia padaryta žala.

Vienas liudininkas sakė agentūrai „Reuters“, kad matė dūmus virš Italijos ambasados pastato. Ši šalis neseniai prisijungė prie NATO operacijos Libijoje.

Jungtinių Tautų atstovas sakė, kad klausimas dėl jų darbuotojų tikslingumo būti Libijoje bus išnagrinėtas vėliau šią savaitę.

Užsienio reikalų departamentas pažymi, kad Britanijos diplomatai Tripolyje nedirba.

Libijos valdžia sekmadienį pranešė, kad per NATO pajėgų smogtą oro smūgį Tripolyje žuvo jauniausiasis Muamaro Kadhafi sūnus – Saif al Arabas – ir trys Libijos lyderio vaikaičiai.

Kaip pranešė oficialusis Tripolis, pats M.Kadhafi taip pat buvo viloje, kuri buvo apšaudyta raketomis, bet nenukentėjo.

Užsienio žurnalistai, kuriuos Libijos valdžia atvežė į įvykių vietą, praneša, kad namas, priklausantis Saif al Arabui, smarkiai sugriautas.

„Vakare mes išgirdome tris labai galingus sprogimus miesto vakarinėje dalyje. Paprastai mus nuveža į bombardavimo vietą per valandą, bet šiandien viešbutyje iš karto pasirodė daug žmonių susirūpinusiais veidais, visi ėmė apie kažką šnabždėtis, – sakė jie. – Po dviejų valandų mes vis dėlto buvome nuvežti prie vilos, kurią juosia aukšta tvora su stebėjimo kameromis ir karių postais. Akivaizdu, kad tai buvo ypatingas gyvenamasis rajonas. Viduje – viskas visiškai sugriauta.“

Pasak žurnalistų, sunku įsivaizduoti, kad kam nors pavyko išeiti iš ten sveikam. Nors, pagal vyriausybės pareiškimus, buvęs name Libijos lyderis ir jo žmona nenukentėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius