Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po atakų Kopenhagoje Benjaminas Netanyahu ragina žydus persikelti į Izraelį

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu sekmadienį kreipėsi į Europos šalyse gyvenančius žydus, ragindamas juos emigruoti į Izraelį.
Benjaminas Netanyahu
Benjaminas Netanyahu / „Scanpix“ nuotr.

Šį raginimą žydų valstybės premjeras paskelbė po išpuolio prie sinagogos Kopenhagoje, per kurį buvo nušautas 37 metų žydas.

„Ši atakų banga veikiausiai tęsis“, – sakė B.Netanyahu per vyriausybės posėdį.

Žydai nusipelnė saugiai gyventi visose šalyse, bet savo broliams ir seserims žydams sakome: Izraelis yra jūsų namai, – sakė premjeras.

„Žydai nusipelnė saugiai gyventi visose šalyse, bet savo broliams ir seserims žydams sakome: Izraelis yra jūsų namai“, – sakė premjeras.

Panašų raginimą Izraelio vyriausybės vadovas buvo paskelbęs po praėjusį mėnesį islamistų surengtų kruvinų atakų Paryžiuje, per kurias žuvo 17 žmonių, tarp jų keturi žydai.

„Visiems Prancūzijos žydams, visiems Europos žydams norėčiau pasakyti, kad Izraelis yra ne tik vieta, į kurią atsisukę meldžiatės, – Izraelio valstybė yra jūsų namai“, – tuomet sakė premjeras, kurio žodžiai nebuvo gerai sutikti Paryžiuje.

B.Netanyahu sekmadienį sakė, kad vyriausybė aptars 46 mln. dolerių vertės planą, skirtą paskatinti Prancūzijoje, Belgijoje ir Ukrainoje gyvenančius žydus persikelti į Izraelį.

Danijos vyriausiasis rabinas Jairas Melchioras pareiškė, kad jį „nuvylė“ B.Netanyahu raginimas žydams emigruoti po išpuolio prie sinagogos.

„Teroras nėra priežastis persikelti į Izraelį“, – pabrėžė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius