Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po dviejų mėnesių tylos žurnalistams pasirodė skandalingos D.Trumpo dosjė autorius

Buvęs britų žvalgybos agentas, kuris parengė dosjė apie naująjį JAV prezidentą Donaldą Trumpą ir jo ryšius su Rusija, prabilo pirmą kartą po to, kai jo ataskaita nuskambėjo visame pasaulyje.
Christopheris Steele'as
Christopheris Steele'as / „Scanpix“/AP nuotr.

Christopheris Steele'as, buvęs britų žvalgybos agentūros MI6 darbuotojas, antradienį grįžo į darbą Londone. Po to, kai žiniasklaidoje buvo paviešinta jo, kaip dosjė autoriaus, pavardė, jis, sunerimęs dėl savo saugumo, beveik du mėnesius nesirodė „Orbis Business Intelligence“ įmonėje, kurioje eina direktoriaus pareigas, rašo CNN.

Kalbėdamas su žurnalistais prie savo biuro jis buvo lakoniškas. „Džiaugiuosi grįždamas dirbti. Savo pastangas skirsiu platesnių mūsų įmonės interesų gynimui“, – sakė Ch.Steele'as.

„Norėčiau šiltai padėkoti visiems, kurie pastarosiomis savaitėmis siuntė man geras žinutes ir paramą“, – tepasakė jis ir pridūrė, kad daugiau komentarų šiuo metu neturės.

Ch.Steele'o parengtas sprogstamosios galios turintis dokumentas tapo pagrindine naujiena visame pasaulyje, kai sausio mėnesį jį visą paviešino „Buzzfeed“. Dosjė teigiama, kad Kremlius esą turi D.Trumpą kompromituojančios asmeninės ir finansinės informacijos ir taip gali šantažuoti JAV vadovą. Šį medžiaga, anot dokumento, yra skandalinga – iš D.Trumpo nakties viešbutyje su prostitutėmis.

Dosjė paskelbta informacija nėra patvirtinta, o pats D.Trumpas kaltinimus neigia, vadina tai netikromis žiniomis.

Po to, kai „Buzzfeed“ paskelbė visą dokumentą, kurio teiginiai nėra įrodyti, žiniasklaidoje kilo diskusija dėl žurnalistinės etikos – ar tikrai etiška skelbti nepatikrintą informaciją, gautą iš anoniminių šaltinių?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius