-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 22 /12:32

Po mobilizacijos paskelbimo D.Peskovo sūnus neketina stoti į karių gretas: „Aš tai išspręsiu kitu lygmeniu“

Trečiadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė apie dalinę mobilizaciją Rusijoje, o tai sukėlė protestus, per kuriuos suimta daugiau nei 1000 žmonių. Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno šalininkai pabandė išsiaiškinti, kaip į kvietimą atvykti į karinį komisariatą dėl karinės tarnybos esant mobilizacijai reaguotų Kremliaus spaudos sekretoriaus Dmitrijaus Peskovo sūnus.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį kreipdamasis į visuomenę paskelbė apie dalinę mobilizaciją šalyje. Anot jo, karinę tarnybą atlikusiems piliečiams bus taikomas šaukimas į kariuomenę.

Po Rusijos prezidento kreipimosi į visuomenę savo kalbą taip pat pradėjo Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu. Kalbėdamas apie mobilizaciją, jis tikino, kad ji nebus taikoma „nei studentams, nei kontraktininkams“.

„Turime didžiulį mobilizacinį resursą. Tų, kurie turi reikiamų įgūdžių, tarnavo, yra maždaug 25 milijonai“, – teigė jis.

Jis paminėjo, kad karui Ukrainoje bus pašaukta 300 tūkst. rezervistų.

VIDEO: 15/15: ar dalinė mobilizacija paskatins Putiną panaudoti branduolinį ginklą?

Skambino D.Peskovo sūnui

Kaip rašo „The Insider“, A.Navalno šalininkų kuriamos laidos „Populiarioji politika“ vedėjas Dmitrijus Nizovcevas tiesioginiame eteryje paskambino Rusijos prezidento atstovo Dmitrijaus Peskovo sūnui Nikolajui.

Apsimetęs kariniu komisaru, N.Nizovcevas pranešė, kad D.Peskovo sūnui išsiųstas karinis šaukimas. Jam taip pat buvo pasiūlyta 10 val. ryto atvykti į medicininę apžiūrą.

„Turite suprasti, jei žinote, kad aš esu ponas Peskovas. Kiek ne visai korektiška man ten būti. Trumpai tariant, aš tai išspręsiu kitu lygmeniu“, – į tai atsakė D.Peskovo sūnus.

VIDEO: Попполитика звонит Пескову-младшему

Jis taip pat užtikrino, kad neketina atvykti į nurodytą įstaigą dėl karinio šaukimo mobilizuotis.

„Man reikia apskritai suprasti, kas vyksta dabar ir kokias teises aš turiu. Rytoj pasiimsite mane? Patikėkite, nei jums, nei man to nereikia. Man nekyla problemų ginti tėvynės – bet man reikia suprasti savo pasirodymo ten tikslingumą. Aš jums pasakoju apie tam tikrus politinius niuansus“, – pridūrė Nikolajus.

D.Peskovo sūnus, kaip rašo „The Insider“, pokalbio telefonu metu taip pat sakė, kad dokumentuose jo nereikėtų įtraukti kaip kario savanorio.

„Kaip man pasakys, taip ir padarysiu. Jei Vladimiras Vladimirovičius pasakys, kad man reikia ten nuvykti, aš nuvyksiu. Aš nesu eilinis“, – dėstė jis, neakivaizdžiai minėdamas Rusijos prezidentą V.Putiną.

Tuo tarpu Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas neigė, kad jo sūnus Nikolajus atsisakė atvykti į karinį komisariatą.

Komentuodamas paviešintą įrašą D.Peskovas sakė, kad žurnalistų ir jo sūnaus pokalbio dalis buvo iškirpta.

„Pirmiausia paprašykite jų paskelbti visą pokalbį. Aš neturiu abejonių dėl jo vienintelio teisingo pasirinkimo. Jis taip pat neturi“, - leidiniui „Podjom“ sakė valstybės vadovo atstovas spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius