-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Po šaudymo Londone sulaikytas vyras, sužeista 7-metė kritinės būklės

Londono policija pirmadienį pranešė, kad suėmė 22 metų vyrą po to, kai septynerių metų mergaitė buvo sužeista per šaudymą, įvykusį gedėtojams beišeinant iš bažnyčios po pamaldų.
Londono policija
Londono policija, asociatyvi nuotr. / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.
Temos: 2 Londonas Šaudynės

Šeštadienio popietę prie Londono centre esančios Justono Švento Aloyzo bažnyčios pasigirdo šūviai, kai gedėtojai ėjo iš motinai ir dukteriai pagerbti skirtų mišių.

„Detektyvai, tiriantys šaudymą prie Justono bažnyčios, suėmė 22 metų vyrą, įtariamą pasikėsinimu nužudyti“, – pranešė Metropoliteno policija.

Šis vyras buvo suimtas šiaurės vakarų Londone sekmadienį prieš pat 16 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku ir tebėra sulaikytas, pridūrė policija.

Policija mano, kad šūviai buvo paleisti iš važiuojančio automobilio, kuris iš įvykio vietos pasišalino.

Pamaldoms vadovavęs kunigas tėvas Jeremy Troodas sakė, kad tai buvo mišios už 20-metę Sarą Sanchez ir jos motiną Fresią Calderon, kurios mirė viena po kitos lapkričio mėnesį.

Mergina susirgo leukemija, o jos motina mirė po to, kai atvykus į Hitrou oro uostą iš Kolumbijos jai susidarė kraujo krešulys, pranešė naujienų svetainė „MyLondon“.

„Išgirdau galingą trenksmą ir pagalvojau, kad tai neįprasta, o kitą minutę visi šaukė ir rėkė“, – britų žiniasklaidai pasakojo kaimynystėje gyvenantis vyras.

Tuo tarpu laikraštis „The Daily Telegraph“ pranešė, kad 2009 metais Jungtinėje Karalystėje už pinigų plovimą Londono narkotikų gaujai, susijusiai su Kolumbijos Kalio karteliu, buvo įkalintas buvęs F. Calderon vyras Carlosas Arturo Sanchezas-Coronado.

Per gaujos reidus policija konfiskavo milijonus svarų sterlingų (eurų) grynųjų pinigų ir narkotikų, kurių gatvės vertė siekia 100 mln. svarų sterlingų (112,71 mln. eurų).

C.A.Sanchezas-Coronado pabėgo į Kolumbiją, bet buvo surastas ir išduotas Jungtinei Karalystei, rašo dienraštis. Vėliau jis mirė.

Be septynmetės, per incidentą netoli judrios Justono geležinkelio stoties buvo sužeistos keturios moterys ir dar viena 12 metų mergaitė.

Dvylikametė mergaitė buvo išrašyta iš ligoninės suteikus pagalbą dėl nedidelių kojos sužalojimų.

Į centrinę Londono ligoninę taip pat buvo nuvežta 21 metų moteris, tačiau policija teigė, kad jos sužalojimai pavojaus gyvybei nekelia.

Trys kitos 41, 48 ir 54 metų amžiaus moterys liko ligoninėje dėl gyvybei nepavojingų sužalojimų, nors 48 metų moters sužalojimai „gali pakeisti jos gyvenimą“, pranešė policija.

Vienas liudininkas „MyLondon“ sakė, kad šūviai buvo paleisti, kai mišiose dalyvavę gedėtojai stebėjo, kaip po mišių paleidžiami balandžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius