Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Po sprogimų bazėje Baltarusijoje – Ukrainos įspėjimas rusams: nusivilkite uniformas ir dinkite

Ukrainiečiai rusų okupantams siunčia aiškų perspėjimą – saugūs nesate nei Kryme, nei Baltarusijoje, jei iš ten rengiate atakas prieš Ukrainą. Prieš kelias dienas Kryme nugriaudėję sprogimai sunaikino mažiausiai aštuonis Rusijos karo lėktuvus, o ketvirtadienį pranešta apie sprogimus Rusijos karinėje bazėje Baltarusijoje netoli Gomelio. Ukrainos valdžia tiesiogiai atsakomybės neprisiima ir kalba metaforomis, bet kartu pabrėžia, kad šiuos įvykius rusai turėtų priimti kaip perspėjimą.
Rusijos kariai Baltarusijoje
Rusijos kariai Baltarusijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Žinomas Baltarusijos opozicijos aktyvistas Franakas Viačorka pranešė, kad netoli Ziabrovkos aerodromo, kur dažnai dislokuojami Rusijos kariniai orlaiviai, nugriaudėjo mažiausiai aštuoni sprogimai.

Panašią informaciją skelbia ir „Telegram“ kanalas „Belaruskij gajun“, stebintis karinę veiklą Baltarusijoje. Jo duomenimis, sprogimai prasidėjo maždaug pusvalandis po vidurnakčio.

Baltarusijos gynybos ministerija tikina, kad nieko rimto neįvyko.

„Rugpjūčio 10 dieną apie 23 val. (vietos ir Lietuvos laiku), atliekant bandymą, užsidegė įrenginys, kurio variklis buvo pakeistas“, – sakoma Baltarusijos gynybos ministerijos pranešime.

Jame priduriama, kad gaisras buvo užgesintas „laiku“, o nukentėjusiųjų nebuvo.

Apie įvykius Baltarusijoje pranešta praėjus kelioms dienoms po to, kai galingi sprogimai nugriaudėjo Rusijos aviacijos bazėje Kryme.

Rusijos valdžia taip pat mėgino sumenkinti šį įvykį, bet palydoviniai vaizdai atskleidė, kad buvo sunaikinti mažiausiai aštuoni rusų karo lėktuvai. Apie tai plačiau skaitykite čia: Palydovinės nuotraukos atskleidžia tikruosius rusų nuostolius Kryme.

Ukrainos kariuomenės vaidmenį atakoje Kryme ukrainiečiai patvirtino taip pat tik neoficialiai kalbėdami su tarptautine žiniasklaida. Vieši valdžios atstovai sąmoningai kalba dviprasmiškai.

„Techninių incidentų epidemiją Krymo ir Baltarusijos kariniuose aerodromuose Rusijos kariškiai turėtų laikyti įspėjimu: pamirškite Ukrainą, nusivilkite uniformą ir išvykite. Nei okupuotame Kryme, nei okupuotoje Baltarusijoje nesijausite saugūs. Karma jus suras bet kur“, – pareiškė prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas Mychaila Podoliakas.

VIDEO: Krymo pusiasalyje esančioje aviacijos bazėje – sprogimai

Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka yra visiškai priklausomas nuo Kremliaus ir leido rusų okupantams rengti atakas prieš Ukrainą iš Baltarusijos žemės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius