-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pokštą pavertė melu: ne, J.Bidenas nemano, kad nėra klimato kaitos problemos

JAV prezidentas Joe Bidenas neigia klimato kaitą? Taip iš tiesų galėjo pasirodyti pamačius socialiniuose tinkluose išplatintą vaizdo įrašą, kuriame jis pareiškė, kad klimato kaita – nėra problema. Tačiau JAV vadovas taip sakydamas pajuokavo ir toje pačioje kalboje pareiškė, kad niekas pagaliau šios problemos nebeneigia.
JAV prezidentas Joe Bidenas
JAV prezidentas Joe Bidenas / „Scanpix“ nuotr.

Socialiniame tinkle „Facebook“ vartotojas, pasidalijęs vaizdo įrašu, minėjo: „Kai apie tai, kad nėra jokios klimato kaitos, kalbėdavo koks nors paprastas mokslininkas ar tiesiog paprastas žmogus, jį tuoj apšaukdavo plokščiažemiu, idiotu ir nemokša, neigiančiu tai, kas akivaizdu.“

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Socialiniame tinkle „Facebook“ vartotojas pasidalijo JAV prezidento J.Bideno kalba, kurioje jis esą neigia klimato problemą
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Socialiniame tinkle „Facebook“ vartotojas pasidalijo JAV prezidento J.Bideno kalba, kurioje jis esą neigia klimato problemą

Tačiau, tęsė jis, kai tai pasako pats JAV prezidentas, turbūt nė vienam progresyviam ir išsilavinusiam ekspertui neatsiras drąsos tai paneigti.

Jo įrašas sulaukė daugiau nei 100 „patiktukų“.

VIDEO: Us President Joe Biden says “I know you all know there's no climate problem." #shorts #youtubeshorts

„Mes darome didžiausias investicijas, kokias kada nors yra tekę daryti, kad įveiktume klimato krizę“, – vaizdo įraše kalbėjo J.Bidenas ir pridėjo: „Žinau, kad jūs visi žinote, jog klimato problemos nėra. Žinau, kad jūs tai žinote.“

Socialiniuose tinkluose skelbiamas vaizdo įrašas yra tikras, nesumontuotas. Tačiau Jungtinių Valstijų prezidentas, sakydamas, kad klimato kaitos problemos nėra, juokavo. Kadangi paskelbtas įrašas trunka vos 19 sekundžių, tą suprasti sunku.

Peržiūrėjus visą vaizdo įrašą, tampa akivaizdu, kad tai tebuvo J.Bideno pokštas. Po to, kai pasakė, jog klimato problemos nėra, JAV prezidentas savo kalboje padarė pauzę, o žmonės minioje nusijuokė.

VIDEO: President Biden Delivers Remarks on the CHIPS and Science Act

„Žinau, kad jūs tai žinote. Štai kodėl daug laiko praleidau Arizonoje, Naujojoje Meksikoje, Kalifornijoje – skraidžiau skersai ir išilgai po šią valstiją (Kaliforniją – aut. past.) su jūsų gubernatoriumi ir po tuos gaisrus. Žinau, kad jie tiesiog vyksta“, – ironizavo JAV vadovas.

Taip pat skaitykite: Kalifornijoje sparčiai plintant miško gaisrui tūkstančiams žmonių nurodyta evakuotis.

Tęsdamas savo kalbą, J.Bidenas padarė dar vieną pauzę, o tada tęsė: „Nagi. Pagaliau pasiekėme, kad niekas neneigia, jog susiduriame su klimato kaitos problema.“

Pagaliau pasiekėme, kad niekas neneigia, jog susiduriame su klimato kaitos problema.

Šią kalbą, kuri buvo skirta vietos demokratams bei Karlsbade įsikūrusios palydovinio interneto tiekėjo ir ryšių įmonės „Viasat“ darbuotojams, JAV prezidentas pasakė Kalifornijoje, kur vykdė kampaniją už JAV atstovą demokratą Mike`ą Leviną. Jis galiausiai buvo perrinktas.

Šįmet JAV Kongresas priėmė svarbų išlaidų įstatymą – Infliacijos mažinimo aktą, kuriame švarios energijos ir klimato iniciatyvoms numatyta skirti 369 mlrd. dolerių (359 mlrd. eurų).

J.Bidenas taip pat pažadėjo įnešti 11,4 mlrd. dolerių (11,1 mlrd. eurų) į 100 mlrd. dolerių (97 mlrd. eurų) per metus programą, pagal kurią turtingosios šalys padės besivystančioms šalims pereiti prie atsinaujinančiosios energijos ir didinti atsparumą klimato kaitai.

JAV prezidentas Egipte vykstančiame COP27 aukščiausiojo lygio susitikime klimato kaitos klausimais pabrėžė, kad JAV vėl tapo kovos su klimato kaita lydere, ir paragino visas šalis didinti savo užmojus.

„Scanpix“/AP nuotr./Jungtinių Tautų COP27 viršūnių susitikimas dėl klimato kaitos
„Scanpix“/AP nuotr./Jungtinių Tautų COP27 viršūnių susitikimas dėl klimato kaitos

Kalboje J.Bidenas atsiprašė už tai, kad JAV pasitraukė iš Paryžiaus klimato kaitos susitarimo.

J.Bidenas tikino norintis įrodyti skeptikams, jog „gera klimato politika yra gera ekonominė politika“.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius